Antena 3 CNN Politică Aleşii noştri se plimbă prin străinătate. Iată ce deplasări sunt programate pentru următoarele săptămâni

Aleşii noştri se plimbă prin străinătate. Iată ce deplasări sunt programate pentru următoarele săptămâni

Aleşii noştri se plimbă prin străinătate. Iată ce deplasări sunt programate pentru următoarele săptămâni
28 Mar 2014   •   10:59

În loc să facă legi şi să meargă în colegiile în care au fost votaţi, parlamentarii se plimbă prin străinătate. Treizeci şi şapte de senatori şi deputaţi sunt într-o vizită de informare la sediul Comisiei Europene din Bruxelles. Alţi douăzeci îşi fac deja bagajele pentru că în luna aprilie vor fi mai mult plecaţi.

Deputaţi sunt plecaţi de ieri până duminică la Bruxelles. Scopul e unul nobil: se documentează despre modul în care se guvernează Europa. Pentru vizită, aleşii vor primi o diurnă de 50 de euro pe zi, plus 100 de euro cu decontare ulterioară.

Imediat după venirea deputaţilor în ţară, vor pleca senatorii. Şi mai mulţi. 22 dintre ei. Şi asta nu e tot.

Luna aprilie e plină de deplasări. Norocoşii sunt Natalia Intotero şi Dan Bordeianu. Ambii fac parte din comisia de politică externă şi vor petrece mai mult de o săptămână în străinătate. Vilnius, Oslo şi Atena sunt oraşele pe care Natalia Intotero le va vizita începând de la sfârşitul acestei luni.

Între 27 şi 28  martie, o delegaţie de 3 deputaţi şi 2 senatori se va afla în capitala Lituaniei, la o conferinţă internaţională a NATO.

De asemenea, pe 31 martie, senatorul Gabriela Creţu se va deplasa la Londra, la o reuniune interparlamentară.

Deputaul Valeriu Steriu va pleca şi el din ţară, în prima zi a lunii aprilie. Steriu va participa la un forum al agriculturii care se va desfăşura la Bruxelles.

Alţi 4 deputaţi vor pleca pentru 3 zile la Atena la conferinta interparlamentară privind politica externă, organizată de parlamentul elen.

De o deplasare exotică va avea parte deputatul Ion Mocioalcă care va pleca pentru 4 zile să îşi formeze o părere despre situaţia politica şi economică din Maroc.

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea pleacă pentru 2 zile, însoţit de directorul cancelariei la Vilnius la o conferinţă a preşedinţilor de parlamente din statele UE.

×
Subiecte în articol: deputati senatori deplasari strainatate
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close