Antena 3 CNN Politică Alexandru Cătălin Macovei este noul vicepreşedinte al ANI

Alexandru Cătălin Macovei este noul vicepreşedinte al ANI

Alexandru Cătălin Macovei este noul vicepreşedinte al ANI
05 Noi 2007   •   18:14

Alexandru Cătălin Macovei este, de astăzi, noul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Plenul Senatului a avizat favorabil numirea lui în funcţie pentru un mandat de patru ani, prin vot electronic, cu 64 de voturi ?pentru?, trei ?împotrivã? şi trei abţineri. După ce Comisia Juridică a Senatului şi-a dat avizul favorabil pentru numirea lui, pe 31 octombrie, Alexandru Cătălin Macovei a depus jurământul şi a semnat o declaraţie pe proprie rãspundere conform căreia nu a colaborat cu securitatea.

Macovei a fost declarat admis în funcţia de vicepreşedinte în urma unui concurs sub egida Consiliului Naţional de Integritate, la care a fost singurul candidat care a obţinut punctajul maxim. Toţi ceilalţi participanţi au obţinut note mai mici de opt.

În vârstă de 33 de ani, Alexandru Cãtãlin Macovei a absolvit Facultatea de Drept a Universitãţii Bucureşti în 1995, cu o diplomã în domeniul dreptului internaţional public. Pentru 10 ani a fost procuror inclusiv la Parchetul Naţional Anticorupţie de unde a demisionat la începutul lui 2006. În următorul an a ocupat funcţia de asistent la Universitatea ''Dimitrie Cantemir''. Tot el a mai înfiinţat şi condus mai multe societăţi de consultanţã în domeniul juridic.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close