Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila, critici dure pentru Vlad Voiculescu: "Lipsa de asumare ucide!

Alexandru Rafila, critici dure pentru Vlad Voiculescu: "Lipsa de asumare ucide!

Alexandru Rafila, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a citit moțiunea simplă depusă de PSD și intitulată "Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”.

Alexandru Rafila, critici dure pentru Vlad Voiculescu: "Lipsa de asumare ucide!
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Feb 2021   •   19:40

Luni în Camera Deputaților s-a dezbătut moțiunea simplă depusă de PSD și intitulată "Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”

În moţiune, deputaţii PSD cer demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, motivând că în timpul care s-a scurs de la învestirea lui au văzut "atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”.

Alexandru Rafila către Vlad Voiculescu: "Lipsa de asumare ucide!

"Așa cum de altfel chiar dumneavoastră susțineați public urgențele erau altele, nu hârtiile, nu declarațiile politice ci un set de proceduri unitare la nivel național în privința evitării pericolelor legate de utilizarea oxigenului din toate spitalele COVID adică fapte simple, concrete.

Domnule ministru dumneavoastră știți, bănuiesc, că activitatea unui ministru al Sănătății trebuie măsurată nu în raport cu predecesorii săi ci în funcție de provocările și urgențele momentului, de ceea ce face acel ministru sau de ceea ce nu face, cum este cazul dumneavoastră. Nu este suficient să arătați permanent ce au greșit ceilalți asta o făceați când erați în opoziție. Acum când sunteți ministru când dețineți pârghiile puterii trebuie să arătați cum și ce ați făcut, cum și ce ați corectat, mai ales, într-o situație de criză majoră de sănătate publică.

Stimați colegi, această moțiune simplă nu pune nici sănătatea nici sistemul sanitar în banca acuzaților. Această moțiune critică lipsa evidentă de performanță a ministrului responsabil cu sănătatea, cu viața românilor.

Această moțiune este depusă împotriva ministrului care nu a reușit să ia deciziile necesare, nu a reușit să coaguleze experiența profesioniștilor, așa cum chiar el susținea că ar trebui făcut, pentru a prelua controlul asupra pandemiei și pentru a garanta siguranța pacienților.

Că nu ați făcut nimic de fapt domnule ministru ați recunoscut chiar dumneavoastră, de aceea vom detalia în continuare ce ar fi putut face, dar fie nu va fi priceput, fie nu ați vrut, fie ați avut alte priorități pentru care ați venit la Ministerul Sănătății.

Astfel de o lună și jumătate în loc de măsuri rapide viguroase care să vină și să corecteze tot ceea ce ați criticat atunci când erați în opoziție, românii au primit un pachet cu acuze despre trecut și altul cu promisiuni despre viitor, nimic despre prezent, nimic despre cum rezolvăm problemele acum.

Dacă în ceea ce privește prezentul ne-am convins, el nu există pe agenda actualului ministru al Sănătății, în ceea ce privește trecutul, domnul Voiculescu pare că a suferit de o amnezie regretabilă uitând că a mao fost ministrul al Sănătății și că nu este un novice care redescoperă acum culoarele ministerului și modul de funcționare a sistemului de sănătate. 

Mai mult chiar fostul ministru Nelu Tătaru susține public că i-ar fi lăsat ministerul la cheie actualului ministru, însă se plânge (n.r Vlad Voiculescu) că nu a găsit nimic la sosire.

Ce fel de coaliție este aceasta dacă dreapta nu știe ce face dreapta", s-a întrebat Alexandru Rafila.

 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close