Antena 3 CNN Politică Alianțele locale PSD-PNL, efect de kriptonită pentru partenerii din PDL

Alianțele locale PSD-PNL, efect de kriptonită pentru partenerii din PDL

Alianțele locale PSD-PNL, efect de kriptonită pentru partenerii din PDL
Sursa foto: Emil Boc, Mircea Geoana
27 Feb 2009   •   16:54

PDL continuă să critice încăpățânarea partenerilor de coaliție de a persista în alianțele locale avute cu PNL. Senatorul PDL Marius Necula a declarat vineri, la Galaţi, că se simte ca Superman: puternic la București, își pierde puterile la nivel județean datorită anomaliei PSD-PNL.
?În continuare organizaţia PDL Galaţi nu este foarte fericită de ceea ce se întâmplă,  pentru că păţesc ca Superman: plec de la Bucureşti, fiind la putere, şi îmi pierd puterile pe drum. Ajung la Galaţi şi aflu că sunt în opoziţie. Nu cred că este o stare normală?, a afirmat Necula.
Parlamentarul democrat-liberal a apreciat că area de-a face cu o anomalie de vreme ce la nivel naţional protocolul semnat între PSD şi PDL funcționează, iar la Galaţi, PSD ia decizii de unul singur.
?Este o anomalie ca la Bucureşti să fim parteneri, să susţinem politica Guvernului, să susţinem chiar şi prefectul de Galaţi, şefii direcţiilor deconcentrate, iar când vine vorba de politică la nivel de Primărie şi Consiliu Judeţean, brusc, intrăm în opoziţie. Lucru care nu mi se pare deloc corect. Eu înţeleg că PSD are mari probleme cu PC şi trebuie să le rezolve, dar acestea sunt problemele lor de alianţă şi nu trebuie să se răsfrângă asupra protocolului semnat cu partidul democrat liberal?, a afirmat Marius Necula.
Cele două tabere se vor întâlni, săptămâna viitoare, pentru a găsi o soluție de colaborareși consultare pe viitor după modelul aplicat la nivel central.
La nivelul acestui județ, atât în Consiliul Judeţului cât şi în Consiliul Local, Alianţa PSD-PC- PNL formează majoritatea.
Situația nu est singulară. În Buzău, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Olt şi Teleorman, PSD a format majoritatea în Consiliul Judeţean alături de PNL. La Timiş şi la Braşov, preşedinţia CJ-urilor este deținută de Pdl, care este însă legată de mâini și de picioare de alianța pe care PSD o păstreză cu PNL. În Braşov şi în Sălaj, la masa majorității au fost cooptați și udemeriștii. Răzleț, social-democrații conduc consiliile județene cu ajutorul PRM, cazul Vaslui și Hunedoara.
Această practică se poate regăsi și la democrat-liberali. La Caraş Severin, Sorin Frunzăverde conduce judeţul în armonie cu PNL, iar la Cluj, UDMR este aliat fidel PDL-ului. La nivelul Capitalei, PDL conduce CGMB-ul Primăriei cu ajutorul consilierilor PNG.
Drept urmare, cele două partide de guvernământ au încă probleme în semnarea protocoalelor locale la nivelul a opt judeţe: Arad, Bucureşti, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Timiş şi Vrancea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Superman aliante PNL
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close