Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu, despre aderarea la Spațiul Schengen: "Europa va fi şi mai aproape de noi, România o să fie și mai europeană. PNL a contribuit la acest proces"

Alina Gorghiu, despre aderarea la Spațiul Schengen: "Europa va fi şi mai aproape de noi, România o să fie și mai europeană. PNL a contribuit la acest proces"

PNL a contribuit la acest proces, spune vicepreședintele PNL Alina Gorghiu, despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Alina Gorghiu, despre aderarea la Spațiul Schengen: "Europa va fi şi mai aproape de noi, România o să fie și mai europeană. PNL a contribuit la acest proces"
Sursa foto: Inquam Photos - Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    30 Mar 2024   •   13:41

"Ne-am fi dorit ca aderarea la Spațiul Schengen să aibă loc cu toate frontierele simultan”" adaugă ea.

"Începând cu ziua de 31 martie, România o să fie adusă în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. 

Acest eveniment al TNL în care explicăm despre avantajele României la UE pică exact la momentul potrivit. 

Europa va fi şi mai aproape de noi, România o să fie și mai europeană. Un avantaj mare pentru economia noastră și o simplificare a vieții multora dintre noi. 

România este foarte bine pregătită pentru acest moment. România era foarte bine pregătită cu mult timp înainte pentru acest moment. 

Așa cum știți, PNL a contribuit la acest proces, a fost un efort comun făcut de președintele României, un partener constant politic al PNL, un efort al Guvernului Ciucă și al acestui Guvern din car face parte, cu implicarea miniștrilor liberali și europarlamentarii PNL, un rol important îl are Siegfried Mureșan", mai spune Alina Gorghiu.

Ea afirmă că multe țări au intrat în Schengen, inclusiv Austria.

"Ne-am fi dorit ca aderarea la Spațiul Schengen să aibă loc cu toate frontierele simultan. Însă multe țări până acum, chiar și Austria, a aderat etapizat. 

Organizarea la București a Congresului PPE a fost un moment foarte important, la acel congres PNL a reușit să includă în manifestul PPE de la București un angajament explicit ca aderarea completă a României se se realizeze cât se poate de repede", încheie Gorghiu, potrivit Mediafax.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu spatiul Schengen PNL
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close