Antena 3 CNN Politică Anastase, în scandalul CCR: Ponta, "vedetă de mare succes" în "Copiii spun lucruri trăsnite"

Anastase, în scandalul CCR: Ponta, "vedetă de mare succes" în "Copiii spun lucruri trăsnite"

Anastase, în scandalul CCR: Ponta, "vedetă de mare succes" în "Copiii spun lucruri trăsnite"
Sursa foto: Victor Ponta
02 Iun 2010   •   14:22

Aserţiunile liderului PSD Victor Ponta referitoare la numirea unui judecător la Curtea Constituţională arată că acesta este "o vedetă de mare succes" în producţia "Copiii spun lucruri trăsnite", a replicat preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase la ameninţările social-democrate cu Parchetul şi chiar debarcarea sa din funcţie dacă nu semnează numirea lui Valer Dorneanu ca judecător la Curtea Constituţională.
Cât priveşte validitatea votului dat de plenul Camerei în această chestiune, Anastase a susţinut că singura soluţie este solicitarea unui punct de vedere din partea Comisiei juridice, care să fie dezbătut şi votat de plenul Camerei Deputaţilor.
"Am constatat că, în urmă cu câteva minute, producţia de succes ŤCopiii spun lucruri trăsniteť a început să se producă în Parlament, cu o vedetă de mare succes, Victor Ponta. Am constatat că acesta iarăşi a reuşit să producă o declaraţie de tipul: ŤNu mai parcaţi în sediul din Kiseleffť", a spus Anastase.
Ea i-a reproşat liderului social-democrat că nu s-a documentat serios, atunci când i-a imputat încălcarea Constituţiei, a legilor în vigoare şi a Regulamentului Camerei în cazul şedinţei în care candidatul PSD la postul de judecător la CC, Valer Dorneanu, nu a întrunit voturile necesare pentru a fi numit în acest pot.
"Ponta invocă că am încălcat Regulamentul în momentul în care am solicitat un punct de vedere din partea Comisiei juridice care a constatat că avem o lege în vigoare, Legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, potrivit căreia candidaţii pentru postul de judecător trebuie să îndeplinească majoritatea voturilor din rândul numărului total de deputaţi. Ponta nu s-a documentat, pentru că ar fi aflat că, în 2004, când candidatul susţinut astăzi de PSD, Valer Dorneanu, era preşedinte al Camerei Deputaţilor şi conducea o şedinţă în care trebuia să se desemneze un judecător la Curtea Constituţională a procedat la fel ca mine", a arătat Anastase.
În ceea ce priveşte evocare de către liderul PSD a unei decizii a Curţii Constituţionale din 2008 care prevede că hotărârile Camerei Deputaţilor se iau cu majoritate simplă, Anastase a precizat că hotărârea respectivă nu afeactează legea în vigoare privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.
"Avem o singură soluţie în acest caz: să cerem un punct de vedere de la Comisia juridică, care să fie votat de plen şi plenul este suveran", a conchis Anastase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close