Antena 3 CNN Politică Anastase: Raportul CE, un semnal de încredere în Guvernul Boc

Anastase: Raportul CE, un semnal de încredere în Guvernul Boc

Anastase: Raportul CE, un semnal de încredere în Guvernul Boc
Sursa foto: roberta anastase
23 Iul 2009   •   00:38

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL), a declarat, după ce CE a prezentat raportul despre Justiţia din România, că, având în vedere elementele pozitive din document, acesta poate fi considerat un semnal de încredere din partea Executivului UE în Guvernul Boc.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că raportul CE nu este o analiză a sistemului de justiţie, aşa cum funcţionează el, ci se referă la paşii făcuţi de ţara noastră faţă de condiţiile de aderare la UE.

Ea a mai spus că ar fi dorit ca raportul să anunţe oprirea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, dar, în schimb, acesta conţine o veste bună pentru faptul că nu a fost impusă clauza de salvgardare.

Anastase a afirmat că documentul remarcă progresele obţinute în privinţa reformei şi că, ţinând seama că Guvernul a avut la dispoziţie un timp relativ scurt, raportul repezintă un "semnal de încredere al CE în Guvernul Boc".

Ea a mai spus că raportul remarcă şi adoptarea Codurilor civil şi penal, arătând că acest lucru s-a făcut cu un efort şi profesionalism din partea parlamentarilor.

"Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu pot să nu fiu atentă şi la nuanţele critice care apar în raportul CE cu privire la Parlament", a arătat Anastase, adăugând că aceste critici sunt bazate pe fapte reale.

Roberta Anastase a spus că ea a relevat aceste lucrui în numeroase intervenţii în Parlament, "fie că este vorba despre cazul Năstase, fie că este vorba de o întârziere în adoptarea codurilor în Parlament".

Potrivit lui Anastase, unii politicieni au o abordare personală cu privire la "oamenii de la Bruxelles", existând interpretări de genul: "Oamenii de la Bruxelles au ceva cu România, ba cu unele partide".

"În niciun caz, ţinând seama şi de experienţa mea ca europarlamentar, abordările celor de la Bruxelles nu sunt de genul pentru cineva sau împotriva cuiva", a afirmat Anastase, citată de Mediafax.

Ea a mai spus că nu trebuie să se revină la "acele metehne din anii trecuţi, în care Bruxelles-ul este considerat un soi de bau-bau care trebuie păcălit".

"Este nevoie de mai multă maturitate a clasei politice, să realizăm că UE nu este duşmanul României, că facem parte din UE, avem aceleaşi drepturi cu celelalte ţări şi trebuie să corijăm problemele pe care le avem", a mai spus Anastase.

CE a adoptat, miercuri, în ultimul colegiu al comisarilor înaintea vacanţei, rapoartele pe tema progreselor în domeniul Justiţiei pentru România şi Bulgaria.
Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close