Antena 3 CNN Politică Anca Boagiu a fost aleasă vicepreşedinte PPE

Anca Boagiu a fost aleasă vicepreşedinte PPE

Anca Boagiu a fost aleasă vicepreşedinte PPE
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Oct 2012   •   14:50

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a fost aleasă, joi, vicepreşedinte al Partidului Popular European, la Congresul PPE care are loc la Bucureşti, aceasta urmând să deţină una dintre cele 10 astfel de funcţii, informează Agerpres.

În favoarea alegerii Ancăi Boagiu în funcţia de vicepreşedinte PPE au fost exprimate 274 de voturi.

Ea a concurat pentru acest post alături de alţi 12 candidaţi, printre care fostul ministru de Externe bulgar Rumiana Jeleva, eurodeputatul olandez Corien Wortmann-Kool şi comisarii europeni Michel Barnier (piaţă internă şi servicii), Johannes Hahn (politică regională) şi Antonio Tajani (industrie şi antreprenoriat).

Tot joi, delegaţii la Congresul PPE i-au ales pe Antonio Lopez-Isturiz şi pe Ingo Friedrich în funcţiile de secretar general, respectiv trezorier al formaţiunii pan-europene.

Belgianul Wilfried Martens a fost ales miercuri preşedinte al PPE pentru un nou mandat de trei ani, la finalul primei zile a Congresului Popularilor Europeni de la Palatul Parlamentului, el fiind, de altfel, unicul candidat la funcţie.

PPE este cel mai mare partid politic european şi include în momentul de faţă 73 de partide din 40 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, 16 şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană şi şapte din afara UE, 13 membri din cei 27 ai Comisiei Europene şi are cel mai numeros grup politic din Parlamentul European.



×
Subiecte în articol: anca boagiu PPE
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close