Antena 3 CNN Politică Anca Dragu: ”Prima grijă a acestui nou USL a fost înlocuirea președintelui Senatului. Au dat cadou terenul Romexpo către o companie privată!”

Anca Dragu: ”Prima grijă a acestui nou USL a fost înlocuirea președintelui Senatului. Au dat cadou terenul Romexpo către o companie privată!”

Anca Dragu spune că ”prima grijă a acestui nou USL a fost înlocuirea președintelui Senatului” și nu mărirea alocațiilor și pensiilor. Aceasta a fost, astăzi, revocată din funcție.

Anca Dragu: ”Prima grijă a acestui nou USL a fost înlocuirea președintelui Senatului. Au dat cadou terenul Romexpo către o companie privată!”
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    23 Noi 2021   •   15:11

„Prima grijă a acestui nou USL, a acestei coaliții, a fost înlocuirea președintelui Senatului pentru a asigura o funcție pentru liderii noii coaliții. Nu au mărit alocațiile pentru copii, nu au mărit pensiile, nu s-au gândit la cetățean, în schimb s-au gândit la o funcție pentru partid. Și au mai făcut un lucru - au dat cadou terenul Romexpo către o companie privată”, spune Anca Dragu.

„Este o decizie nemotivată. Nu este o sancțiune juridică, nu există o încălcare, o abatere gravă a Constituției pe care președintele Senatului, Anca Dragu, să o fi făcut-o”, adaugă Dragu.

Anca Dragu a fost revocată din funcție

Anca Dragu şi-a pierdut, marţi, funcţia de preşedinte al Senatului.

La vot au fost prezenți 115 senatori, 82 au votat "pentru" revocarea ei, 24 au votat "împotrivă" şi au fost 9 abţineri.

"Este întrunit numărul necesar de voturi pentru revocarea din funcția de președinte dnei Anca Dragu", a anunțat președintele de ședință, Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului.

Anca Dragu: "E un abuz de putere, mă voi adresa Curţii Constituţionale"

În replică, Anca Dragu a spus că este "un abuz de putere" și o "tiranie a majorității" și că se va adresa Curții Constituționale.

"Constituția prevede că președinții se aleg pe durata mandatului, în cazul de față 2020-2024. 

Constituția, decizii ale CCR și practica democratică arată că acest demers de înlăturare a președintelui Senatului din funcție e nejustificat. 

Ceea ce se întâmplă este un abuz de putere. Asistăm la un fenomen numit tirania majorității, una din slăbiciunile democrației", a reacţionat, marţi, Anca Dragu.

Florin Cîțu este noul președinte al Senatului

Florin Cîțu, liderul PNL, este noul președinte al Senatului, după ce Anca Dragu a fost revocată din funcție.

Florin Cîțu a fost votat în funcția de președinte al Senatului, cu o majoritate de 82 de voturi.

Anca Dragu a primit doar 25 de voturi.

Au fost anulate 17 voturi.

”Mulțumesc pentru vot colegilor și coaliției pentru susținere. Mulțumesc Anca Dragu pentru munca depusă până acum. Mulțumesc, de vineri ne apucăm de treabă”, a declarat Florin Cîțu.

 

×
Subiecte în articol: anca dragu
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close