Antena 3 CNN Politică Antonescu: Iohannis ar putea să fie prim-vicepreşedinte în PNL

Antonescu: Iohannis ar putea să fie prim-vicepreşedinte în PNL

Antonescu: Iohannis ar putea să fie prim-vicepreşedinte în PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres/ Intact Images
de M.Z.    |    20 Feb 2013   •   21:46

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că din noua structură de conducere a liberalilor ar putea face parte şi un prim-vicepreşedinte, apreciind că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, sau oricare alt coleg din partid ar putea fi propus pentru o astfel de funcţie.

"Eu am totuşi această convingere zdruncinată puţin de exemplul altor partide, de pildă PDL, că dacă spun prim-vicepreşedinte acela este unul. Pluralul pentru prim-vicepreşedinte pe mine mă descumpăneşte, dar fiecare cu obiceiurile lui. La noi dacă va fi vorba de aşa ceva este vorba de singular", a adăugat preşedintele PNL, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca primarul Klaus Iohannis să fie susţinut pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, Antonescu a răspuns: "Ar putea fi, din punctul meu de vedere, propus în orice funcţie ca şi oricare alt membru din PNL".

El a reiterat că îşi doreşte ca primarul Sibiului să facă parte din conducerea PNL, întrebat pentru ce funcţie este pregătit Klaus Iohannis.

Miercuri, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat că se înscrie în PNL. "Începând de astăzi sunt membru al PNL", a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: Nu exclud funcţia de premier. Antonescu: Îl consider potrivit şi de preşedinte al României

Citeşte şi Klaus Iohannis, în cărţi pentru un post de ministru în cabinetul Ponta II? Mi s-a oferit în Cabinetul Ponta I, dar nu am acceptat

Se teme Victor Ponta de Klaus Iohannis? Ce crede noul membru PNL


Klaus Iohannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului. El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.

Klaus Iohannis s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.





×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close