Antena 3 CNN Politică Antonescu: Raporturile dintre PNL şi PSD nu sunt atât de fraterne. Ideologic nu suntem neamuri

Antonescu: Raporturile dintre PNL şi PSD nu sunt atât de fraterne. Ideologic nu suntem neamuri

Antonescu: Raporturile dintre PNL şi PSD nu sunt atât de fraterne. Ideologic nu suntem neamuri
Sursa foto: Crin Antonescu
01 Iun 2010   •   16:07

Relaţiile liberalilor cu social-democraţii nu sunt "atât de fraterne", deşi ambele partide vor vota moţiunea de cenzură a PSD, a declarat marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la o dezbatere cu studenţii unei universităţi. Afirmaţiile liderului liberal vin doar la o zi după ce a participat la o emisiune televizată alături deomologul său social-democrat, Victor Ponta, tocmai pentru a infirma importanţa fricţiunilor existente între cele două partide.
Antonescu a reluat argumentul că PNL va vota moţiunea de cenzură a PSD doar pentru că o eventuală adoptare a acesteia de către Parlament va duce nu doar la căderea Guvernului, ci şi la blocarea măsurilor anticriză propuse de Executiv.
"În faţa unei atitudini mai speciale a PSD, noi am spus că votăm moţiunea de cenzură indiferent ce va conţine ea, pentru că votarea ei are consecinţa căderii Guvernului şi atunci, implicit, măsurile propuse de acesta nu se vor mai aplica. Dar era obligatoriu pentru noi, atunci când am criticat măsurile Guvernului, să spunem ce trebuie făcut în loc. (...) În comparaţie cu PSD, noi nu am putut să facem mişcări cu femeile, pentru că femeile liberale sunt mai greu de prezentat, de expus", a explicat Antonescu.
Amitind de sprijinul acorda de liberali social-democratului Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale, reşedintele PNL a atras însă atenţia că relaţia dintre cele două partide de opoziţie este una de competiţie naturală.
"Raporturile dintre PNL şi PSD nu sunt atât de fraterne cum ar putea crede unii. Am făcut acea alianţă la prezidenţiale pentru că aceea era realitatea de atunci. Dar nu noi suntem neamuri, din punct de vedere ideologic, istoric, cu PSD. Alţii sunt. Acum nu e o concurenţă între noi care ţipă mai tare şi critică Guvernul. Divergenţele dintre PNL şi PSD au devenit clare atunci când am criticat măsurile Guvernului şi le-am propus, fiecare, pe ale noastre", a mai afirmat Antonescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close