Antonescu: Tactica lui Băsescu este una de trişor. Eu nu mă port ca paiaţa lui Viktor Orban

de L.D.    |    31 Iul 2012   •   23:55
Antonescu: Tactica lui Băsescu este una de trişor. Eu nu mă port ca paiaţa lui Viktor Orban Foto: Mediafax
Crin Antonescu, a declarat, marţi, despre promulgarea legii care a impus pragul de validare de 50% plus unu la referendum, că "nu are nici cel mai mic regret" şi că Traian Băsescu se arată ca un trişor prin afirmaţia că promulgarea legii putea fi amânată, scrie Mediafax.
   
"Asta arată încă o dată atitudinea unui trişor. Astea sunt lucruri foarte simple, eu am spus şi atunci, am promulgat o lege pe care era absolut normal să o promulg, nu din cauza presiunii cuiva, era o lege votată în Parlamentul României, acreditată drept constituţională de către Curte şi nu aveam niciun motiv, ca preşedinte interimar, să nu o promulg. Dacă aş fi avut vreun motiv, aş fi retrimis-o, nu am avut niciun motiv şi, ca atare, am consacrat prin actul promulgării, voinţa Parlamentului, care este izvor de drept", a spus preşedintele interimar. 
   
Potrivit lui Antonescu, Traian Băsescu, după opt ani de preşedinţie a României, ar fi trebuit să afle că promulgarea unei legi nu intră în categoria "şmecherii".
   
"Lucrurile astea nu sunt de trişat, hai să o ascundem sub masă, încă trei zile, ca să vedem tactica de campanie a cuiva. Acestea sunt lucruri aproape solemne în care arătăm cum ne respectăm ţara. Eu am acţionat ca preşedinte interimar al româniei. Eu respect România. Că un candidat a dorit să se comporte ca un trişor, ca paiaţa lui Viktor Orban, e problema lui de candidat. Eu am respectat situaţia în care am fost pus în aceste zile, şi nu am nici cel mai mic regret sau ezitare să spun că am procedat corect şi demn", a mai comentat Antonescu.

x close