Antena 3 CNN Politică Antonie Solomon intenţionează să demisioneze din funcţia de primar şi de lider al PDL Craiova

Antonie Solomon intenţionează să demisioneze din funcţia de primar şi de lider al PDL Craiova

Antonie Solomon intenţionează să demisioneze din funcţia de primar şi de lider al PDL Craiova
Sursa foto: Antonie Solomon
27 Mai 2010   •   10:20

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon şi-a anunţat, joi, intenţia de a demisiona din funcţia de primar, dar şi din cea de preşedinte al PDL Craiova. Solomon speră ca gestul să-i aducă judecarea în stare de libertate. În prezent, el se află în arest la Penitenciarul Colibaşi, în arest preventiv. Solomon a fost reţinut de DNA pentru fapte de corupţie pe 3 martie şi a doua zi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Ulterior mandatul a fost prelungit. Democrat-liberalul este acuzat de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.

Florin Lobdă, consilier de imagine al lui Antonie Solomon, a declarat că primarul suspendat al Craiovei şi-a anunţat, joi dimineaţă, avocaţii şi familia despre decizia sa de a renunţa la funcţia de primar al Craiovei şi la cea de preşedinte al filialei municipale PDL Craiova.

"Mă consider nevinovat în acest caz şi nu ştiu de ce sunt închis în continuare dacă nu am făcut nimic rău în comunitatea pe care am condus-o până acum. Nu mă consider un pericol social şi sunt dispus să renunţ la funcţia de primar ales al Craivovei, funcţie de care magistraţii se leagă atunci când spun că aş putea influenţa martorii din dosar în calitate de edil. Dacă se consideră că această funcţie mă ţine închis, îmi voi da demisia pentru că vreau să fiu judecat în libertate", a declarat Antonie Solomon în prezenţa avocatului său Sebastian Rădulescu, informează un comunicat transmis de consilierul Florin Lobdă.

Tribunalul Argeş urmează să judece, în 8 iunie, o nouă cerere de eliberare sub control judiciar depusă de avocaţii lui Antonie Solomon. În aceeaşi zi urmează să se desfăşoare şi procesul pe fond în care primarul suspendat al Craiovei este judecat pentru luare de mită în formă continuată.

Primarul Craiovei a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

Solomon este acuzat de primirea unei mite de 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Antena3.ro

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close