Antena 3 CNN Politică Atac armat asupra autocarului în care se afla Mircea Geoană? Mărturiile oamenilor din maşină

Atac armat asupra autocarului în care se afla Mircea Geoană? Mărturiile oamenilor din maşină

Atac armat asupra autocarului în care se afla Mircea Geoană? Mărturiile oamenilor din maşină
10 Noi 2008   •   15:47
EXCLUSIV ANTENA3.RO. Persoane încă neindentificate au luat duminică seară la ţintă autocarul în care se afla preşedintele PSD, Mircea Geoană, reprezentanţi ai staff-ului său de campanie şi mai mulţi jurnalişti. Autovehiculul se întoarcea dintr-o acţiune de campanie a partidului, fiind integral vopsit în culoarea roşie, branduit cu sigla PSD şi cu fotografiile liderului partidului. Totul s-a întâmplat în dreptul localităţii Otopeni, la intrarea în Bucureşti
În urma incidentului, parbrizul autocarului a fost spart, potrivit imaginilor putând fi vorba fie de pietre, fie de gloanţe de cauciuc. Având în vedere gravitatea incidentului, Antena3.ro a reconstituit filmul evenimentelor pe baza mărturiilor unor persoane care se aflau în autocar în timpul atacului.

?Geoană a dispus continuarea drumului?
?Ne aflam prin zona Otopeni când am simţit nişte izbituri pe acoperişul autocarului. Am crezut iniţial că am fost loviţi cu pietre de cineva aflat pe drum. Geoană a dispus însă să se continue drumul fiind grăbit să ajungă la o manifestare electorală care urma să se ţină în Parcul Naţional din Capitală. Acolo a reclamat incidentul unor poliţai, care după ce au examinat autocarul au susţinut că ar fi urme de glonţ, nu de piatră? au declarat pentru Antena3.ro surse apropiate liderului PSD, aflate în acel moment în autovehiculul electoral.
Patru lovituri şi un glonţ lipsă
Potrivit surselor citate, autocarul a fost lovit de patru ori: trei lovituri au fost încasate de parbrizul faţă securizat al maşinii, fisurându-l, iar a patra izbitură a fost constatată la nivelul acoperişului. ?Nu am văzut vreun glonţ sau vreo piatră în interiorul maşinii?, au mai spus persoanele citate.
?Era noapte, nu era vizibilitate. Nu am văzut cine a făcut asta. Rămâne ca poliţia să constate şi să tragă concluziile de rigoare? a declarat pentru Antena3.ro un ofiţer de presă al liderului PSD.
Atac premeditat în campanie?
Acest incidentul a avut loc, duminică, în dreptul localităţii Otopeni, pe DN1. Totuşi, abia luni dimineaţă a venit confirmarea lui, iar liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că este vorba de un act premeditat şi a făcut apel la politicieni să ducă o campanie curată.
Luni, şoferul maşinii a declarat că a fost un atac cu armă şi nu a oprit maşina, pentru că s-a temut că se va mai trage. Mircea Geoană a cerut Poliţiei expertiza balistică în legătură cu incidentul în care a fost implicat autocarul de campanie. Poliţia analizează toate probele, ajutată de echipe de la criminalistică.
Poziţia Poliţiei
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov (IJPI) a fost sesizat luni dimineaţă, în jurul orelor 11.30, de către un membru al partidului condus de Mircea Geoană, în legătură cu incidentul de duminică după-amiază din Otopeni.
"Incidentul a avut loc duminică în jurul orelor 17.30. Luni, după ce am primit sesizarea telefonică, am alcătuit o echipă din specialişti criminalişti, care s-a deplasat la locul unde era parcat autocarul. În acest moment expertiza criminalistică este în desfăşurare şi nu cunoaştem corpul care a produs deteriorarea parbrizului autocarului", a declarat pentru Antena3.ro Elena Bucur, purtător de cuvânt la IJPI.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close