Antena 3 CNN Politică Avertisment PNL : Suntem extrem de nemulţumiţi că PSD spune că vina pentru criză o are cota unică

Avertisment PNL : Suntem extrem de nemulţumiţi că PSD spune că vina pentru criză o are cota unică

Avertisment PNL : Suntem extrem de nemulţumiţi că PSD spune că vina pentru criză o are cota unică
Sursa foto: Mihai Voicu
31 Mai 2010   •   13:17

Liberalii vor vota moţiunea de cenzură a PSD, deşi sunt "extrem de nemulţumiţi" de teza PSD potrivit căreia responsabilitatea principală pentru situaţia economică din ţară o are cota unică de impozitare introdusă de fostul guvern Tăriceanu.
"Ne menţinem hotărârea de a vota moţiunea de cenzură care va fi depusă am înţeles de PSD în urma procedurii angajării răspunderii. Cu privire la conţinutul acestei moţiuni, dincolo de asumarea obiectivului politic al căderii Guvernului şi al respingerii acestor măsuri pe care Guvernul se va angaja, dorim să precizăm că suntem extrem de nemulţumiţi de ideea avansată de PSD care spune în esenţă că vinovăţia principală pentru situaţia economică din ţară o are cota unică de impozitare. (...)Nu cred că o discuţie îndreptată în acest moment pe sistemul de impozitare este una productivă. Discuţia trebuie îndreptată către adevăratele surse, printre care şi clientelismul politic ", a declarat luni purtătorul de cuvânt Mihai Voicu, după şedinţa BPC al PNL.
În opinia lui Voicu, ideea promovată de social-democraţi este una "absurdă", mai ales că "revenirea la sistemul de impozitare din vremea Guvernului din perioada 2000-2004 cu impozite de profit de 25%, cu impozite pe venit de până la 40% ar reprezenta un dezastru, un faliment îndreptat direct către bruma de clasă mijlocie".
Voicu a avertizat că această clasă mijlocie, care ar putea fi falimentată prin impozitul progresiv, a supravieţuit "în urma genocidului întreprinderilor mici şi mijlocii practicat în 2009 prin introducerea impozitului forfetar", iar "vinovăţia adevărată pentru situaţia economică, dincolo de criza economică mondială, o reprezintă incompetenţa şi clientelismul Guvernului Boc în toate formele sale din 2009 până acum".
Întrebat dacă PNL va depune amendamente la proiectele de legi pe care Guvenul îşi angajează răspunderea, purtătorul de cuvânt al liberalilor a precizat că decizia în acest sens urmează să fie luată de parlamentari la şedinţele grupurilor parlamentare de la ora 15.00.
"Fără îndoială că procedura parlamentară permite într-un fel depunerea de amendamente, depinde însă de Guvern dacă le aprobă sau nu. Nu am primit încă proiectele de legi. E o chestiune pe care o vom decide la şedinţele grupurilor parlamentare de la prânz, astăzi, la ora 15.00", a arătat deputatul PNL.
Între timp, social-democraţii au dat primul semn că sunt dispuşi să renunţe la anumite idei şi propuneri de program alternativ din textul moţiunii de cenzură pentru a atrage pe liberali de partea lor. Preşedintele PSD, Victor Ponta a afirmat, luni, că le va cere liderilor partidului votul pentru ca moţiunea de cenzură să nu conţină şi măsurile alternative ale PSD, pentru a obţine cât mai multe voturi posibile în Parlament.
Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close