Antena 3 CNN Politică Banii de cazare pentru deputaţi, reduşi la jumătate. 4000 de lei lunar, suma pentru o cameră de hotel

Banii de cazare pentru deputaţi, reduşi la jumătate. 4000 de lei lunar, suma pentru o cameră de hotel

Banii de cazare pentru deputaţi, reduşi la jumătate. 4000 de lei lunar, suma pentru o cameră de hotel
Sursa foto: Camera Deputaþilor
26 Mai 2010   •   16:00

Deputaţii din provincie nu vor mai dispune de peste 8000 de lei lunar pentru cazarea în capitală la hotel. Conducerea Camerei a decis miercuri reducerea cu 50% a cheltuielilor privind cazarea. În aceste condiţii, un deputat va mai avea la dispoziţie doar 4000 de lei lunar pentru acoperirea acestor nevoi.Reducerea cu 50% a cheltuielilor cu cazarea la hotel a deputaţilor se adaugă astfel la reducerea cu 25% a indemnizaţiilor deputaţilor şi la reducerea cu 40% a cheltuielilor legate de funcţionarea întregii Camere.
Potrivit secretarului Camerei, Sever Voinescu, în prezent 171 de deputaţi sunt cazaţi la hotel, la un tarif maxim de 8.000 lei pe lună, ei fiind principalii vizaţi de reducerea de 4.000 lei pe lună dicatată de Birorului Permanent al acestui for legislativ.
Măsura va intra în vigoare după ce secretarul general va analiza din punct de vedere juridic cum se poate aplica în mod concret.
El a precizat că actualele contracte de cazare aflate în derulare vor fi renegociate pentru a se încerca încadrarea cazării la hotel în baremul maxim de 4000 de lei stabilit astăzi în şedinţa BP.
"Se pot folosi aceleaşi hoteluri, dar preţul pe care Camera Deputaţilor îl va plăti nu va depăşi 4.000 lei pe lună", a atrs atenţia Voinescu.
În ceea ce priveşte pe deputaţii care au ales să locuiască cu chirie şi care primesc pentru aceasta 70% din tariful pentru cazarea la hotel, Voinescu a xcplicat că respectivii colegi nu sunt afectaţi de această reducere cât timp se încadrează în suma de 4000 de lei.
"Am discutat despre situaţia cazării la hotel pentru că acolo sunt cei mai mulţi deputaţi", a mai spus Voinescu.
Potrivit actualului regulament al Camerei, cazarea unui deputat la un hotel bucureştean ajunge la 268 de lei pe zi, în timp ce colegii care optează pentru statul cu chirie primesc 70% din tariful minim perceput de unităţile hoteliere. Acelaşi regim era valabil şi pentru deputaţii care se deplasează în teritoriu în circumscripţiile electorale de care aparţin şi care au nevoie de cazare.
În prezent, deputaţii sunt cazaţi la patru hoteluri bucureştene: Radisson (fost Bucureşti), Centre Ville, Monte Nelly şi Marriott.

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close