Antena 3 CNN Politică Baronii locali, somaţi de la centru să se înţeleagă cu partenerii de coaliţie

Baronii locali, somaţi de la centru să se înţeleagă cu partenerii de coaliţie

Baronii locali, somaţi de la centru să se înţeleagă cu partenerii de coaliţie
Sursa foto: adriean videanu
22 Apr 2009   •   01:36

Baroniii locali din ambele partide aflate la guvernare sunt avertizaţi să îşi facă ordine în judeţele pe care le conduc. Astfel PDL a decis ca baronii locali să semneze până la sfârşitul săptămânii protocoalele de colaborare. În caz contrar se va stabili de la centru cum se vor împărţi direcţiile deconcentrate. Avertismentul a venit din partea liderului PDL Adriean Videanu, care i-ar avea în vizor în primul rând pe Marian Oprişan, Liviu Dragnea, Ionel Manţog şi Radu Berceanu.

Pe de altă parte, PSD le-ea cerut miniştrilor săi să blocheze numirea de şefi de agenţii de la PDL până ce premierul nu semnează numirea Maiei Teodoriu ca secretar de stat la Ministerul Justiţiei, dar şi a altor PSDişti în eşalonul doi, scrie Evenimentul Zilei.

Videanu a calculat că judeţe cu probleme sunt doar două-trei, printre care şi ?Vrancea? PSD-istului Marian Oprişan. Şeful PDL local, Alin Trăşculescu, arăta că bătaia s-ar da pe Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, o regie care acoperă şase judeţe, inclusiv Tulcea cu Delta Dunării. ?Nu reuşim să ne înţelegem pe unele instituţii. Părea că totul de OK, domnul Oprişan a acceptat o formulă, după care a spus că trebuie să mai discutăm. Ori pe algoritm, ori prin tragere la sorţi trebuie să definitivăm anexele protocolului care sunt cele mai importante?, spune Trăşculescu.
Probleme sunt însă şi la Teleorman, condus de PSD-istul Liviu Dragnea, dar şi în Dolj, unde PDL-istul Radu Berceanu refuză să se înţeleagă cu un PSD aliat încă cu PNL. Aceleaşi neînţelegeri persistă în Gorj, între Victor Ponta (PSD) şi Ionel Manţog (PDL).
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close