Antena 3 CNN Politică Băsescu a cerut demiterea urgentă a miniştrilor Chiuariu şi Păcuraru

Băsescu a cerut demiterea urgentă a miniştrilor Chiuariu şi Păcuraru

Băsescu a cerut demiterea urgentă a miniştrilor Chiuariu şi Păcuraru
06 Dec 2007   •   16:35

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut săptămâna trecută prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu să-i schimbe de urgenţă pe miniştrii Paul Păcuraru şi Tudor Chiuariu. Într-o scrisoare care a ajuns abia joi în presă, prin intermediul Mediafax, şeful statului acuză Guvernul că a încercat blocarea anchetelor penale şi obstrucţionarea actului de justiţie. Faţă de miniştrii pe care preşedintele îi vrea în afara actului de guvernare se ceruse începerea urmăririi penale.

?În virtutea atribuţiilor constituţionale pe care le am de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice, vă solicit asumarea responsabilităţii politice a situaţiei create şi remanierea urgentă a celor doi membri ai Guvernului, domnul Tudor Chiuariu, respectiv domnul Paul Păcuraru, faţă de care s-a cerut urmărirea penală pentru fapte de corupţie?, se arată în scrisoarea preşedintelui.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a dat curs cererii preşedintelui şi nici nu a vorbit public despre această scrisoare. Surse guvernamentale afirmă că Tăriceanu a respins cererea preşedintelui, tot printr-o scrisoare. El a i-ar fi răspuns şefului statului că are la dispoziţie proceduri constituţionale care îi permit să ia decizii în astfel de cazuri. Prim-ministrul a mai afirmat că are alte priorităţi, legate de situaţia economică şi socială.

Reacţii:
Păcuraru: cererea preşedintelui se întemeiază pe raţiuni politice
Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, susţine că a vorbit acum câteva zile cu preşedintele Traian Băsescu, iar acesta i-a cerut să se ocupe de problemele ministerului pe care îl conduce. Păcuraru susţine că preşedintele Băsescu nu a pomenit nimic despre o eventuală cerere de demitere a sa. Din punctul său de vedere, cererea şefului statului se întemeiază pe raţiuni pur politice.

Ministrul Justiţiei,Tudor Chiuariu, nu a vrut să comenteze.

Senatorul social-democrat Cristian Diaconescu crede că solicitarea preşedintelui este urmarea războiului dintre Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni, iar asta în condiţiile în care România a fost declarată cea mai coruptă ţară din Europa.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close