Antena 3 CNN Politică Băsescu a primit vizita 'ultimului oligarh în viaţă din fosta URSS' (VIDEO)

Băsescu a primit vizita 'ultimului oligarh în viaţă din fosta URSS' (VIDEO)

Băsescu a primit vizita 'ultimului oligarh în viaţă din fosta URSS' <font color=red>(VIDEO)</font>
22 Noi 2007   •   18:44

Mâna forte a Kazahstanului este în vizită la Bucureşti. Preşedintele Nursultan Nazarbayev, supranumit şi Regele Luminii, a fost primit la Palatul Cotroceni, de Traian Băsescu. Vizita celui mai bogat şi important om din Kazahstan nu a fost însă lipsită de bâlbâieli. Totul din cauza unui translator care ba s-a pus pavăză între cei doi şefi de stat, ba a uitat textul. Cei doi preşedinţi au salutat garda de onoare şi apoi au intrat în Palat. S-au discutat despre multe la Palatul Cotroceni, pentru că România este interesată într-o relaţie cât mai bună cu Kazahstanul. Kazahstan care înseamnă de fapt Nursultan Nazarbayev.

Un om care de 16 ani este preşedintele ţării. Fiu de cioban, inginer metalurgist de meserie, pe 1 decembrie 1991 câştigă alegerile prezidenţiale cu 95% dintre voturi. Puterea l-a făcut pe Nursultan şi cel mai bogat om din Kazahstan. Se spune despre el că ar avea o avere de peste un miliard de dolari.

Familia sa controlează totul în ţară, mai ales economia. Preşedintele are şi două muzee dedicate lui. Singur şi-a făcut o caracterizare pe măsură: ?Sunt ultimul oligarh în viaţă din Asia Centrală şi fosta URSS?.

CEL MAI PUTERNIC OM AL KAZAHSTANULUI, LA BUCUREŞTI:  

Mai multe despre viaţa Regelui Luminii, pe blogul Sorinei Matei.

Observator

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close