Antena 3 CNN Politică Băsescu a semnat numirea lui Cioloş în fruntea Ministerului Agriculturii

Băsescu a semnat numirea lui Cioloş în fruntea Ministerului Agriculturii

Băsescu a semnat numirea lui Cioloş în fruntea Ministerului Agriculturii
12 Oct 2007   •   21:34

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul privind numirea în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lui Dacian Cioloş. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a trimis vineri dimineaţă la Cotroceni propunerea pentru noul ministru al Agriculturii. Numirea intervine la o zi după demisia lui Decebal Traian Remeş. Preşedintele Traian Băsescu l-a somat joi seară pe primul ministru să numească pe cineva competent la agricultură.

Preşedintele Traian Băsescu stabilise ca desfăşurarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de către Dacian Cioloş să aibă loc sâmbătă la ora 12.00. Cu toate acestea şeful statului a fost de acord cu reprogramarea ceremoniei pentru luni, la solicitarea înaintată de cabinetul primului-ministru.

Dan Cioloş a fost subsecretar de stat pe probleme europene înaintea acestei numiri, are 37 de ani şi este de profesie inginer agro-economist. În 1994, el a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj, Facultatea de Horticultură. În perioada ianuarie 2005 - mai 2007, Dacian Cioloş a fost consilier al ministrului Agriculturii, reprezentant în Comitetul Special Agricol la Consiliul European.

Antena 3

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close