Antena 3 CNN Politică Băsescu ameninţă Guvernul cu referendum pe uninominal

Băsescu ameninţă Guvernul cu referendum pe uninominal

Băsescu ameninţă Guvernul cu referendum pe uninominal
28 Aug 2007   •   15:06

Într-un discurs susţinut la Costineşti, la şcoala de vară a femeilor democrate, Traian Băsescu a mulţumit acestora pentru susţinerea pe care i-au oferit-o în campania electorală. Preşedintele le-a vorbit femeilor din PD despre descentralizare în administraţia locală, afirmând că această măsură ar duce la reformarea statului şi ar trebui să fie o prioritate a Executivului. Şeful statului a mai precizat că trebuie asigurată transparenţa la nivelul administraţiei locale şi centrale. Concentrarea puterii la nivel central duce la o slabă organizare la nivel local. Astfel, proiectele de dezvoltare la nivel local devin un compromis politic, susţine Băsescu.

Traian Băsescu a vorbit şi despre sistemul educaţional. El a declarat că elevii sunt nevoiţi să urmeze cursuri opţionale care sunt mulate pe corpul profesoral şi nu pe dorinţele lor şi ale părinţilor lor.

În opinia preşedintelui Băsescu modernizarea politică este încă un segment în care clasa politică s-a împotmolit. Legea electorală trebuie adaptată la voinţa românilor iar votul uninominal trebuie introdus cu 30 de zile înainte de organizarea euroalegerilor, spune Băsescu. Dacă acest lucru nu se va întâmpla Băsescu a avertizat că va emite un decret pentru convocarea referendumului pentru votul uninominal în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, 25 noiembrie.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul taie 50% din sporurile bugetarilor care nu atrag bani europeni
x close