Antena 3 CNN Politică Băsescu: "Chiuariu este un tânăr mafiot obraznic"

Băsescu: "Chiuariu este un tânăr mafiot obraznic"

Băsescu: "Chiuariu este un tânăr mafiot obraznic"
01 Noi 2007   •   07:20

Preşedintele Traian Băsescu lansează un nou atac la adresa ministrului Justiţiei, al doilea de săptămâna aceasta. Într-o emisiunea televizată, şeful statului a spus despre Tudor Chiuariu că este, citez, "un tânăr mafiot obraznic", care serveşte o clientelă şi pe care premierul Tăriceanu nu l-ar fi numit ministru, dacă ar fi fost "dezlegat". Traian Băsescu se declară convins că Tudor Chiuariu a fost numit în guvern pentru a-i proteja pe unii dintre cei aflaţi în vizorul DNA, oameni apropiaţi lui Relu Fenechiu, preşedintele PNL Iaşi.

Preşedintele mai spune că fragmentele din raportul CSM referitoare la secţia a doua a DNA au ajuns în presă cu ştirea lui Tudor Chiuariu. Şeful statului a lansat un atac dur şi la adresa unui alt ministru liberal, cel al Transporturilor, Ludovic Orban. El a spus că ministrul Transporturilor "s-ar putea să aibă surprize" de la justiţie, fără a preciza la ce se referă.

Şeful statului s-a referit şi la dosarul fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş. El susţine că în acest caz există "lucruri mai concrete" decât cele care au fost prezentate, "probe mai puternice, scrise, zguduitoare la adresa unui ministru, nu bani".

BĂSESCU: CHIUARIU E UN TÂNĂR MAFIOT OBRAZNIC
RELU FENECHIU - {a}fenechiu_1nov.wav{/a}
LUDOVIC ORBAN - {a}orban_1nov.wav{/a}
Imediat după emisiunea la care a participat, Traian Băsescu s-a aflat pentru câteva clipe faţă în faţă cu cetăţenii. Aceştia voiau să-l întrebe direct pe preşedinte despre promisiunile pentru un trai mai bun şi să-i ceară sprijinul. Şeful statului i-a ascultat, i-a salutat şi le-a urat "La revedere".

CHIUARIU ÎI RĂSPUNDE LUI BĂSESCU
Ministrul Justiţiei îl acuză pe şeful statului că minte şi că are un ton nedem de un preşedinte. Îi transmite acestea printr-o scrisoare deschisă, ca răspuns la atacurile lansate de şeful statului la adresa sa. Chiuariu îi reaminteşte lui Băsescu că au fost împreună într-o campanie şi că a fost unul din acei tineri obraznici ce au luptat pentru ca România să nu mai fie condusă de PSD. Totodată, ministrul Justiţiei precizează că a fost avocatul lui Traian Băsescu în campania din 2004 şi, nicidecum, juristul liberalului Fenechiu.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close