Antena 3 CNN Politică Băsescu: Chiuariu se discreditează prin atitudinea faţă de DNA

Băsescu: Chiuariu se discreditează prin atitudinea faţă de DNA

Băsescu: Chiuariu se discreditează prin atitudinea faţă de DNA
25 Sep 2007   •   20:32

În cazul miniştrilor anchetaţi de DNA trebuie avută în vedere prezumţia de nevinovăţie, a declarat preşedintele Băsescu. Comisia de la Cotroceni permite doar anchetarea miniştrilor şi are rol consultativ. În toate dosarele pentru foştii miniştri urmărirea penală este începută deja. Este vorba despre Adrian Năstase, Babiuc şi Miron Mitrea, a precizat şeful statului. În schimb, miniştrii liberali din cabinetul Tăriceanu nu au cum să răspundă penal datorită funcţiei. Nu este acuzat niciun ministru şi doar se aduc doar dovezi pentru aducerea acestora în faţa procurorilor, a mai spus Traian Băsescu. Preşedintele a arătat că documentele care au venit la Cotroceni nu arată că ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, sau ministrul Muncii, Paul Păcuraru, ar fi sub urmărire penală.

?N-aş îndrăzni să sugerez nici anchetarea, nici neachetarea unei persoane, pentru că lucrurile acestea se află la un moment dat. Judecătorul este singurul care poate spune vinovat sau nevinovat?, a spus Băsescu.

Preşedintele a criticat atitudinea ministrului Justiţiei, care ?şi-a ţipat nevinovăţia la televizor?, spunând că este greşit modul în care a acţionat. Potrivit acestuia Chiuariu are o atitudine nepotrivită şi degradantă faţă de instituţiile pe care le conduce - inclusiv DNA, care îl discreditează.

BĂSESCU: MINIŞTRII LIBERALI NU SUNT URMĂRIŢI PENAL
BĂSESCU: CHIUARIU ARE O ATITUDINE DEGRADANTĂ

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close