Antena 3 CNN Politică Băsescu: Cioroianu are un uriaş deficit de educaţie

Băsescu: Cioroianu are un uriaş deficit de educaţie

Băsescu: Cioroianu are un uriaş deficit de educaţie
02 Dec 2007   •   15:28

Ministrul de externe este acuzat dur de preşedintele Traian Băsescu. Într-un interviu acordat postului de radio BBC, şeful statului a afirmat că Cioroianu are ?un uriaş deficit de educaţie?. De altfel, aceasta este, în opinia preşedintelui, şi explicaţia pentru controversatul gest făcut de ministrul Cioroianu la întâlnirea cu regele Spaniei, Juan Carlos.

Traian Băsescu a arătat că şeful diplomaţiei române a făcut acest gest într-un context neoficial, provocat de atitudinea prietenească a regelui Spaniei. Cu toate acestea, gestul nu a fost potrivit şi reprezintă doar una dintre gafele făcute de Cioroianu, care demonstrează că acesta nu este un bun ministru de externe, a mai adăugat Traian Băsescu.

În acelaşi interviu preşedintele Traian Băsescu recunoaşte pentru prima oară că referendumul pe care l-a convocat în 25 noiembrie a fost un eşec major. El i-a acuzat pe democraţi de slabele rezultate de la refendum, şi a explicat că PD nu şi-a mobilizat electoratul aşa cum trebuia.

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că prezenţa scăzută înregistrată la referendumul din 25 noiembrie reprezintă, din perspectiva propriilor sale aşteptări, ?un eşec major?. Şeful statului susţine că mizase pe o participare similară scrutinului din luna mai. Băsescu a găsit şi vinovaţii. În opinia sa, democraţilor li se poate reproşa că pe 25 noiembrie nu a mobilizat electoratul tradiţional al formaţiunii, cel din mediul urban, fapt care explică şi scorul obţinut. Băsescu a mai declarat că PD ar putea susţine proiectul PSD pentru uninominal, întrucât cele două proiecte sunt similare şi mai mult, în opinia şefului statului, ambele conţin erori.

Cât despre o viitoare componenţă a guvernului după anul 2008, preşedintele spune explicit că în timpul mandatului său social-democratul Mircea Geoană nu va fi premier. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, îi dă replica lui Traian Băsescu şi spune că se vor vedea la alegeri, în 2008 şi 2009, când va veni în opinia sa, vremea schimbării. ?Domnul Băsescu nu a învăţat nimic din cea mai importantă lecţie a acestui referendum, şi anume că în democraţie poporul îşi alege conducătorii. Vremea în care un singur om decidea tot ce mişcă în ţară a apus de mult. Nu pot să-i spun domnului Băsescu decât că ne vedem la alegeri în 2008 şi 2009. Va veni şi vrea schimbării, iar poporul va decide cine sunt conducătorii.? a precizat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a adăugat că Traian Băsescu nu are calitatea să le spună liderilor PSD ce poziţie să adopte în privinţa legii votului uninominal.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close