Antena 3 CNN Politică Băsescu: dacă pică Guvernul, voi desemna un premier de la PD

Băsescu: dacă pică Guvernul, voi desemna un premier de la PD

Băsescu: dacă pică Guvernul, voi desemna un premier de la PD
28 Sep 2007   •   09:34

Preşedintele Traian Băsescu a clarificat zvonurile referitoare la componenţa viitorului cabinet. ?Dacă va cădea Guvernul, voi încerca să refac dreapta? şi ?cu certitudine opţiunea mea va fi un premier PD?. Într-o emisiune la postul public de televiziune, şeful statului a declarat că nu vede ?în PSD un partid inamic, ci un partid care nu poate fi adus la guvernare, pentru că este instabil?. Băsescu a atras atenţia că în PSD sunt trei grupări care se luptă pentru putere, conduse de Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Mircea Geoană.

?Dacă PSD scapă de ancorele din trecut, dacă scapă de a face politică gen Hrebenciuc, de a fi mereu un adversar al evoluţiilor democratice cum e Iliescu (...) devine un partid cu care se poate lucra?, a afirmat preşedintele. ?Ion Iliescu nu l-a lăsat nicio clipă pe Mircea Geoană să conducă. Autoritatea lui Geoană a fost tot timpul sabotată, fie de negocierile lui Hrebenciuc, fie de activitatea lui Iliescu?, a acuzat Băsescu.

Mircea Geoană nu a mers singur la discuţiile de la Cotroceni
Preşedintele a vorbit şi despre vizita lui Mircea Geoană la Cotroceni, la începutul săptămânii, precizând că liderul PSD nu a venit singur la discuţii. Şeful statului nu a vrut să dezvăluie însă identitatea celui de-al doilea. ?Pentru mine a fost o surpriză că Geoană a dorit să aibă o întâlnire cu mine. Ceea ce mi s-a părut bun în discuţia cu Geoană este că a fost prima dată când am putut să îi spun deschis de ce perspectiva intrării lor la guvernare nu este după depunerea moţiunii, ci după realizarea curăţeniei?, a declarat Băsescu.

?Încurajez procurorii să continue să scotocească prin corupţie?
Un alt subiect discutat a fost reprezentat de hotărârile Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din ultima vreme. ?Până la alegerile din 2004, nu au existat procurori care să aibă curaj să investigheze un ministru în funcţie. Îi încurajez public pe aceşti procurori tineri, parchetele şi justiţia, în general, să continue să scotocească în corupţia la nivel înalt?, a declarat preşedintele.

Băsescu a declarat că ?majoritatea anti-prezidenţială? are doi ?Acari Păun?: Doru Ţulus şi Florian Coldea. ?Sunt ţintele lor ori de câte ori au probleme?, a arătat preşedintele. În ceea ce priveşte controversatul raport al Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la DNA, preşedintele a precizat că nu a cerut să-l vadă, deşi avea acest drept. ?Pe ansamblu, raportul este unul pozitiv?, însă, iar ceea ce s-a scris despre el în presă este doar o parte a documentului, şi nu tot raportul, a mai arătat şeful statului.

Băsescu a promis că merge sâmbătă în Piaţa Universităţii
Preşedintele a promis că sâmbătă va merge în Piaţa Universităţii pentru a se întâlni cu oamenii, aşa cum a promis după anunţarea rezultatului referendumului din 19 mai. Traian Băsescu nu a menţionat însă şi la ce oră va fi acolo.

BĂSESCU: PSD NU POATE FI ADUS LA GUVERNARE

Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close