Antena 3 CNN Politică Băsescu: Dacă se ratează acest referendum, îl voi repeta

Băsescu: Dacă se ratează acest referendum, îl voi repeta

Băsescu: Dacă se ratează acest referendum, îl voi repeta
31 Oct 2007   •   23:22

Organizarea referendumului pentru votul uninominal în aceeaşi dată cu alegerile pentru Parlamentul European a avut ca mobil aducerea oamenilor la vot. Preşedintele Traian Băsescu a explicat în cadrul unei emisiuni televizate că populaţia avea nevoie de un resort în plus pentru a se duce la urne, cu atât mai mult cu cât, în eventualitatea în care uninominalul susţinut de şeful statului cade, rămâne ?alternativa unui fals?. ?Legea propusă de Pro Democraţia şi schimonosită în negocierile cu partidele nu rezolvă nimic. Rămânem cu listaci şi cu posibilitatea de a băga în Parlament toată zgura politicienilor?, a acuzat Băsescu. Cu toate astea, dacă ?varianta Băsescu? nu iese la referendum, preşedintele este decis să repete consultarea populară. ?Dacă se ratează acest referendum, îl voi repeta?, a anunţat el.

"Pârvulescu ar trebui să-şi recunoască compromisurile vizavi de acest proiect"
Atacul preşedintelui la adresa premierului nu s-a oprit aici. Varianta susţinută de Tăriceanu ar aduce o realitate chiar mai rea decât situaţia actuală. ?Este un sistem care nu a fost aplicat nicăieri şi care face posibil ca în Parlament, pentru unele partide, să intre şi oameni nevotaţi de popor?, a dăugat Băsescu. ?Pârvulescu ar trebui să fie cinstit şi să spună ce compromisuri a făcut ca această lege să fie acceptată de partide?.

?Tudor Chiuariu ? un tânăr mafiot obraznic?. Cu aceste cuvinte l-a catalogat preşedintele pe ministrul Justiţiei, în contextul scandalului Ţuluş. Chiuariu lucrează în numele grupului Fenechiu, a atacat Băsescu, adăugând că, la doar trei zile de la numirea sa în funcţie, şeful justiţiei a început să-şi facă datoria. În ceea ce priveşte raportul CSM asupra activităţii DNA, el a fost pus la dispoziţia presei printr-un ?tandem de tip oligarh ? oameni din afaceri, politici şi directori de ziar, totul ?cu ştiinţa lui Chiuariu?.

"Iliescu a fost preşedinte în locul lui Constantinescu"
Un alt subiect abordat a fost cel al serviciilor de informaţii. Emil Constantinescu a avut un mandat ratat în primul rând pentru că ?nu a avut curajul să intre frontal în SRI?. În timpul lui, nu s-au mai deschis arhivele SRI. ?Ion Iliescu a fost atât de puternic în perioada sa de opoziţie încât Emil Constantinescu nici nu şi-a dat seama că nu a fost preşedinte. L-a înfrânt Ion Iliescu?. În ceea ce priveşte mandatul său, Băsescu este clar: ?Eu am avut grijă să curăţ serviciile de informaţii. Am pensionat cât de mulţi am putut. Acum sunt angajaţi ba la Patriciu, ba la Vântu...?

"Există înţelegeri de tip mafiot între politiceni şi jurnalişti"
Şeful statului a vorbit şi despre existenţa unor înţelegeri de tip mafiot între politicieni şi ziarişti. ?Ticăloşia este transpartinică şi sunt destui oameni de presă care sunt parte a sistemului?. Băsescu a adus în sprijinul discursului său exemplul ?campaniei masive a celor trei regi ai asfaltului?. Niciuna dintre aceste firme nu a lucrat cu Ministerul Transporturilor atâta timp cât Băsescu era ministru, a declarat şeful statului. ?S-au construit tandemuri comunitate de afaceri, oameni politici şi conducători de media care funcţionează perfect?.

Revenind la relaţia cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele l-a acuzat că este tributar grupului Patriciu. Mai mult, în grupurile în care se învârte prim-ministrul se află şi Ion Iliescu şi Viorel Hrebenciuc. Şeful statului a adus în dicuţie contacte repetate care ar fi existat între Iliescu şi Tăriceanu, debutând cu momentul moţiunii de cenzură.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close