Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre refuzul lui Sarkozy la dialog: Şi eu şi el dăm din mâini foarte mult

Băsescu, despre refuzul lui Sarkozy la dialog: Şi eu şi el dăm din mâini foarte mult

Băsescu, despre refuzul lui Sarkozy la dialog: Şi eu şi el dăm din mâini foarte mult
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Noi 2010   •   23:49

„Sarkozy face semn cu mâna. Asta înseamnă că discutăm mai târziu. Marea problemă este că şi eu şi Sarkozy dăm din mâini foarte mult”, a declarat Traian Băsescu, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1Tv, explicând scandalul din presa cu privire la presupusul gest respingător al lui Nicolas Sarkozy de la summitul NATO.

Scena, înregistrată de camerele de televiziune, s-a derulat vineri seara, în timpul "fotografiei de familie" care reuneşte şefii de stat şi de Guvern. Întrebat despre acest lucru, Sarkozy a negat că ar fi refuzat să discute cu omologul său român, cu care ar fi avut ulterior numeroase conversaţii.

"Am decis să fiu amabil, mai ales faţă de o jurnalistă din România şi vă spun că nu am refuzat deloc să-i vorbesc. Eram la fotografia de grup şi după aceea au fost dineuri şi reuniuni şi cred că am vorbit de vreo 15 ori cu preşedintele român, care este un om de mare calitate, pe care îl apreciez foarte mult", a declarat, ulterior, Sarkozy, în timpul unei conferinţe de presă de la Lisabona.

La fel ca şi preşedintele francez, Băsescu a confirmat faptul că acest gest a avut o cu totul altă semnificaţie decât cea speculată în presa din toată lumea.


Preşedintele Băsescu a ţinut să explice că reacţiile din mass-media din România, în principal, se datorează faptului că presa ar avea o problemă cu el şi nicidecum invers.

„Eu nu stau prost cu presa, presa stă prost cu mine”, a concluzionat şeful statului.
 
Gestul preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, de a refuza o discuţie cu omologul său român Traian Băsescu, la Lisabona, surprins de camerele de televiziune, a fost comentat de presa internaţională, care a publicat fotografii şi înregistrări video de la întâlnirea celor doi.


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close