Antena 3 CNN Politică Băsescu: E greu ca un preşedinte să desemneze premierul care a participat la suspendarea sa

Băsescu: E greu ca un preşedinte să desemneze premierul care a participat la suspendarea sa

Băsescu: E greu ca un preşedinte să desemneze premierul care a participat la suspendarea sa
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    27 Noi 2012   •   20:49

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că este greu pentru un şef al statului să mai numească o dată premier un prim-ministru care a luat parte la suspendarea sa din funcţie şi a susţinut demiterea sa.

"Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simte un preşedinte când i se cere să mai numească o dată un prim-ministru care a participat cu toată forţa la suspendarea lui din funcţie", a spus marţi seară, la B1 TV, preşedintele Băsescu.

Vorbind despre relaţia cu fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, şeful statului a spus că a refuzat să-l desemneze ca premier în 2009, deoarece "o broscuţă mai înghiţi, dar nu trebuie să înghiţi porci".

"Da, dar nu trebuie să înghiţi porci, o broscuţă mai merge, dar un porc e greu de înghiţit", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

"Adică un om care crede că un preşedinte este o maşinărie, care nu are suflet, nu are sentimente, nu are nimic, i se cer aspiraţii înalte de bărbat de stat ca să numească în funcţia de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o dată...e greu", a mai explicat Băsescu.







×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close