Antena 3 CNN Politică Băsescu: Fac un apel public pentru schimbarea ministrului Justiţiei (VIDEO)

Băsescu: Fac un apel public pentru schimbarea ministrului Justiţiei (VIDEO)

Băsescu: Fac un apel public pentru schimbarea ministrului Justiţiei <font color=red>(VIDEO)</font>
07 Dec 2007   •   17:45

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă la salonul oficial al aeroportului Henri Coandă înainte de plecarea sa spre Lisabona, unde urmează să participe la Summit-ul UE-Africa. Referitor la acest subiect, Băsescu a declarat că în contextul globalizării, trebuie remarcat faptul că Uniunea Europeană este principalul partener al Africii. De asemenea, şeful statului a mai spus că este în acest moment este nevoie de încheierea unui nou parteneriat strategic între cele două continente.

Cât priveşte chestiunile interne, preşedintele Traian Băsescu a declarat că proiectul de lege privind uninominalul elaborat de Pro-Democraţia pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, are mai multe deficienţe. Totuşi, şeful statului a precizat că în cazul în care Curtea Constituţională va aproba acest proiect de lege ca fiind constituţional, îşi va cere public scuze. În aceeaşi declaraţie, preşedintele a acuzat o cârdăşie între Guvern şi Asociaţia Pro Democraţia, pentru îneşlarea românilor, cu legea privind votul uninominal. După ce a reclamat la Curtea Constituţională unele prevederi din legea pentru care executivul şi-a asumat răspunderea în parlament, şeful statului acuză din nou, public, neconstituţionalitatea legii, deşi Curtea Constituţională încă nu a dat un răspuns în acest caz. Luna trecută, Traian Băsescu declara că va promulga legea privind uninominalul dacă judecătorii Curţii îi resping reclamaţia.

În scurta sa declaraţie Băsescu s-a referit şi la scrisoarea pe care a adresat-o Primului-ministru, referitoare o eventuală remaniere guvernamentală. Traian Băsescu a ţinut să îşi exprime îngrijorarea cu privire la prezenţa în continuare a ministrului Chiuariu în Guvern. Preşedintele apreciază ca fiind extrem de gravă situaţia în care un ministru al Justiţiei ar fi trimis în faţa organelor de anchetă penală şi demis prin ordin prezidenţial. A lansat astfel un apel public la înţelepciune şi la o remaniere rapidă a ministrului Justiţiei. El a precizat că cere acest lucru pentru ca România să nu fie pusă în dificultate în faţa Uniunii Europene, prin activarea clauzei de salvgardare pe domeniul justiţiei.

TRAIAN BBĂSESCU A FĂCUT APEL PUBLIC PENTRU ÎNLOCUIREA MINISTRULUI JUSTIŢIEI

Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close