Antena 3 CNN Politică Băsescu: Fenomenul şpăgilor a fost tolerat ani buni de toate partidele

Băsescu: Fenomenul şpăgilor a fost tolerat ani buni de toate partidele

Băsescu: Fenomenul şpăgilor a fost tolerat ani buni de toate partidele
10 Feb 2011   •   13:45

La două zile de la ultima ieşire publică, preşedintele României, Traian Băsescu, a fost invitat la Radio România Actualităţi pentru a discuta despre ultimele evenimente din ţara noastră.

Traian Băsescu s-a declarat uluit de modul în care a fost prezentată în presă acţiunea DNA în cazurile de corupţie din vămi. "Cel mai inconsistent şi lipsit de adevăr mi se pare curentul care încearcă să responsabilizeze un partid, cel de guvernământ, pentru corupţia din vamă. Cum e posibil să îl acuzi, când arestările se petrec cu acest partid la putere. E o încercare de intoxicare uriaşă", a spus Băsescu.

Preşedintele a apreciat faptul că abia acum, din 1990, s-a făcut ceva în acest sens, până acum fiind tolerată de toate guvernările. "Dacă discutăm despre cangrena din frontiere, ea e veche, arhicunoscută şi tolerată de toate partidele care s-au succedat la guvernare din 1990 şi până acum. Vă aduceţi aminte din timpul războiului iugoslav, România era acuzată de trafic de combustibil. Ăla se făcea prin forntiere, nu prin porumbei. Toate Guvernele de până acum au fost lipsite de voinţa de a interveni în această zonă. Iată, s-a găsit un guvern, nişte instituţii care au intervenit", a mai declarat Băsescu.



Eficienţa, datorată agenţilor sub acoperire
Făcând un bilanţ al arestărilor din 2005 până în prezent, Băsescu a explicat că acţiunea din aceste zile este mai eficientă pentru că s-a schimbat modalitatea de depistare a infractorilor. "Am primit informaţii de două ori pe an despre ce se întâmplă în frontiere şi nu m-au lăsat indiferent. Din 2005, 51 de vameşi au fost anchetaţi şi li s-au trimis dosarele în instanţă. În aceeaşi situaţie sunt 120 de poliţişti de frontieră. Acum a crescut eficienţa, pentru că nu s-a mai apelat la flagranturi, ci la agenţi sub acoperire, ca să nu mai fie arestat un singur vameş, ci o întreagă reţea", a spus Băsescu.



×
Subiecte în articol: spaga vama
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close