Antena 3 CNN Politică Băsescu i-a promis lui Geoană sprijin pentru a trece moţiunea

Băsescu i-a promis lui Geoană sprijin pentru a trece moţiunea

Băsescu i-a promis lui Geoană sprijin pentru a trece moţiunea
19 Sep 2007   •   14:09

Preşedintele Traian Băsescu ar fi promis PSD voturile parlamentarilor democraţi pentru moţiunea de cenzură, susţin surse apropiate Cotroceniului. Traian Băsescu s-a implicat în negocieri şi a confirmat miercuri că a avut o întâlnire cu Mircea Geoană. Şi Emil Boc a confirmat că s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu. Potrivit surselor citate, PSD ar fi cerut în schimbul depunerii moţiunii cel puţin şase ministere, printre care Justiţia şi Externele. Pe lângă acestea, şi posturile de secretar de stat sunt cerute de social-democraţi, dacă moţiunea de cenzură va trece şi va fi format un nou Guvern.

PSD are pregătit ca ministru al Justiţiei pe Cristian Diaconescu, la Agricultură pe Ilie Sârbu, Ministerul Muncii pentru Marian Sârbu. Este posibil ca preşedintele să aibă o discuţie cu social-democraţii şi săptămâna viitoare.

Răspunsul preşedintelui -În replică la informaţiile care se vehiculează, preşedintele Traian Băsescu a declarat că doar România are sprijinul său. Întâlniri ca cele cu Mircea Geoană sunt absolut ?fireşti?, a precizat şeful statului, refuzând să spună ce au discutat.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat de jurnalişti despre aceste discuţii în timpul unei întâlniri cu preşedintele Islandei. Vizibil iritat, Băsescu a refuzat iniţial să răspundă. După ce şi-a condus oaspetele, a revenit şi a confirmat întâlnirea cu Geoană, fără să dea însă detalii. Întrevederea a fost dezvăluită marţi seară de către liderul PSD.

Democraţii au anunţat şi ei miercuri dimineaţă că s-ar fi întâlnit marţi cu preşedintele Băsescu. Separat însă de întevederea acestuia cu Mircea Geoană. Preşedintele nu a confirmat deocamdată întâlnirea cu liderii democraţi.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close