Antena 3 CNN Politică Băsescu i-a scris lui Olteanu, nemulţumit de amânarea procedurilor în cazurile Mitrea şi Năstase

Băsescu i-a scris lui Olteanu, nemulţumit de amânarea procedurilor în cazurile Mitrea şi Năstase

Băsescu i-a scris lui Olteanu, nemulţumit de amânarea procedurilor în cazurile Mitrea şi Năstase
25 Iun 2008   •   14:08

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis lui Bogdan Olteanu o scrisoare în care îşi afirmă nemulţumirea faţă de întârzierea ?nepermis de mult? a procedurilor de avizare pentru începerea urmăririi penale a lui Miron Mitrea şi Adrian Năstase. Traian Băsescu i-a atras atenţia preşedintelui Camerei Deputaţilor că ?Parlamentul nu trebuie să se substituie Justiţiei?. El solicită Parlamentului să găsească cele mai rapide căi pentru a permite autorităţilor judecătoreşti să-şi desfăşoare activitatea.

Bogdan Olteanu i-a răspuns preşedintelui, tot printr-o scrisoare, în care l-a acuzat pe preşedinte că transformă procedurile legale în conflicte personale. ?Constat că vă manifestaţi ca preşedinte jucător şi ca lider PD-L doar atunci când interesul v-o cere, iar atunci când interesele naţionale legate de lupta anticorupţie sunt în joc, preferaţi să faceţi corespondenţă doar cu mine. Spre informarea dumneavoastră, parlamentarii liberali au avut o mai bună prezenţă la votul de marţi decât cei ai PD-L. Mi-aş fi dorit ca, dacă dorinţa dumneavoastră privind funcţionarea justiţiei ar fi fost sinceră, să fi trimis parlamentarii grupului PD-L la vot. Dacă numai jumătate dintre parlamentarii PD-L absenţi, ar fi fost prezenţi la dezbaterile de marţi, votul ar fi fost valabil exprimat?, a punctat Olteanu.

Vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş, a declarat că nu parlamentul este de vină pentru întârzierea soluţionării celor două dosare, ci DNA, iar deputatul conservator Sergiu Andon consideră că demersul preşedintelui Băsescu priveşte o problemă de interes public chiar dacă este suspectată de joc de imagine împotriva parlamentului. În acelaşi timp, vicepreşedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat că pentru declanşarea urmăririi penale în cazul lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea nu ar fi fost nevoie de discuţii în Parlament.

Miercuri, şeful statului i-a trimis o nouă scrisoare lui Bogdan Olteanu. În cea din urmă, Băsescu îl acuză pe preşedintele Camerei că face afirmaţuii false şi că are grave carenţe în cunoaşterea legilor. Preşedintele îl roagă, totodată, pe Olteanu să nu lase să se înţeleagă că ar fi avocatul parlamentarilor pentru care s-a cerut începerea urmăririi penale.

Ce-a de-a doua scrisoare a preşedintelui începe cu "Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor" şi continuă cu sfaturi privind "frustrările politice legate de Partidul Democrat Liberal (PDL)" ale lui Bogdan Olteanu, pe care îl îndeamnă ca, la acest capitol, să i se adreseze lui Emil Boc.

Camera Deputaţilor nu a avut cvorum, marţi, la votul asupra cererilor de începere a urmăririi penale a lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea, exprimându-şi votul doar 208 deputaţi. Pentru întrunirea cvorumului era necesară prezenţa a 220 de deputaţi.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close