Antena 3 CNN Politică Băsescu: îi acord tot sprijinul politic lui Cioloş

Băsescu: îi acord tot sprijinul politic lui Cioloş

Băsescu: îi acord tot sprijinul politic lui Cioloş
15 Oct 2007   •   07:44
Dacian Cioloş a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Agriculturii. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este conştient că ministerul nu va funcţiona la parametrii normali până la 9 noiembrie. El a cerut ca sub mandatul lui Cioloş să se înregistrezre progrese, deoarece România nu trebuie să devină un unicat prin introducerea unei clauze de salvgardare. ?Ar fi o mare ruşine, România trebuie să evite acest lucru?, a spus şeful statului. Indiferent de critici noul ministru trebuie să facă să se vadă progresele, în opinia lui Băsescu. Şeful statului a declarat că îi va acorda tot sprijinul politic ministrului Dacian Cioloş.

Cioloş a fost numit vineri la conducerea Ministerului Agriculturii, după ce Decebal Traian Remeş a demisionat în urma scandalului de luare de mită în care este implicat. Fost subsecretar de stat pe probleme europene, Cioloş preia portofoliul de la Agricultură în condiţiile în care acest minister tocmai a primit un avertisment de la Comisia Europeană. Dacă într-o lună nu se rezolvă întârzierile de la Agenţia de Plăţi, Executivul Comunitar va activa clauza de salvgardare pe agricultură.

Noul ministru a declarat că va demite toţi secretarii de stat din minister, în situaţia în care România va fi sancţionată. Noul ministru al Agriculturii susţine că termenul impus pentru remedierea deficienţelor, respectiv 9 noiembrie, poate fi respectat.

BĂSESCU: ÎL ASIGUR DE TOT SPRIJINUL POLITIC PE CIOLOŞ

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile
x close