Antena 3 CNN Politică Băsescu: infracţionalitatea din Italia nu a crescut în urmă cu 10 luni

Băsescu: infracţionalitatea din Italia nu a crescut în urmă cu 10 luni

Băsescu: infracţionalitatea din Italia nu a crescut în urmă cu 10 luni
07 Noi 2007   •   09:15

Preşedintele Traian Băsescu a declarat într-un interviu acordat cotidianului ?Il Messaggero?, că "escaladarea infracţionalităţii româneşti din Italia nu a început în urmă cu zece luni, ci cu mult înainte" subliniind că România şi Italia rămân ţări prietene, în pofida crizei din ultimele zile. Şeful statului român a expus în interviul pentru cotidianul italian poziţia sa pe tema siguranţei şi a decretului-lege adoptat de urgenţă de Guvernul italian pentru contracararea fenomenului infracţional reprezentat de imigranţii români.

"Escaladarea faptelor criminale comise de români în Italia nu a început în urmă cu zece luni, ci cu mult, mult timp înainte. Cu toate acestea, suntem două ţări surori, avem responsabilităţi comune şi vom găsi o soluţie. Anul acesta am avut o întrevedere cu primarul Romei, Walter Veltroni, şi i-am explicat îndelung şi în profunzime cum stau lucrurile: noi, la Bucureşti, am desfiinţat taberele de romi", a declarat Băsescu.

El a subliniat că România şi Italia rămân, totuşi, două ţări prietene, care au responsabilităţi comune şi vor găsi împreună o soluţie la această problemă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close