Antena 3 CNN Politică Băsescu, întrecut de proprii consilieri la "remuneraţia după buget". 8400 lei pentru Oprişor

Băsescu, întrecut de proprii consilieri la "remuneraţia după buget". 8400 lei pentru Oprişor

Băsescu, întrecut de proprii consilieri la "remuneraţia după buget". 8400 lei pentru Oprişor
Sursa foto: Cotroceni
02 Iun 2010   •   17:33

Preşedintele Traian Băsescu câştigă de la stat mai puţin decât mai mulţi dintre consilierii săi prezidenţiali sau faţă de alţi consilieri de stat care fac parte din administraţia prezidenţială

Potrivit situaţiei veniturilor nete obţinute de angajaţii Preşedinţiei în luna aprilie, şeful statului a câştigat 6.700 de lei net.
Şase dintre angajaţii de la Palatul Cotroceni, toţi consilieri prezidenţiali sau de stat îl întrec pe preşedinte la remuneraţii. Pe lângă salariul de bază net, ei mai obţin venituri de la alte instituţii de stat, precum MAPN,SRI,MAI sau MAE, ajungând la beneficii financiare de peste 7.000 de lei.

Cel mai bine plătit pentru serviciile sale este consilierul prezidenţial de la Departamentul de Sănătate Publică, general-locotenentul Virgil Păunescu. 8.861 lei figurează în dreptul numelui acestuia, 5.361 lei constituind salariul, iar alţi 3.500 venituri nete primite de la MAPN.

Ion Oprişor, consilier de stat, de la Departamentul Securitate Naţională a obţinut 8.406 lei, din carea salriul constituie 5.030 lei. Un alt consilier din acelaşi departament, Ion Crişan a trecut venituri nete de 7.802 de lei.
Bogdan Tiberiu-Cazaban, consilier de stat în Departamentul de Culte are venituri totale de 7.700 de lei, din care salariul reprezintă 4.693 lei.

Consilierul prezidenţial, Ştefan Deaconu care activează în cadrul Departamentului Constituţional Legislativ are câştiguri totale de 7.669 de lei, la un salariu de bază de 5361 lei.

Un alt consilier de dradul 1A, Terente Merce declară venituri de 7.000 de lei, din care banii obţinuţi de la alte instituţii de stat constituie 3.081 lei.

Consilierul prezidenţial pe Educaţie şi Cercetare, Gussi Al. Gheorghe se apropie de salariul preşedintelui cu venituri cumulate de 6.661 lei, în timp ce consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs se mulţumeşte cu salariul de 5361 lei. Un alt consilier de stat, Constantin Popescu adună şi el 6.269 lei.

Consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Corin Gătej şi Leonard Orban sunt încadraţi cu un salariu lunar de 5361 de lei, cu menţiunea că Orban mai beneficiază de o indemnizaţie lunară din partea Comisiei Europene ca fost comisar european, a cărei valoare nu sete precizată.

Consilierul de stat Cătălin Avramescu cumulează şi el venituri la salariul de bază de 4693 lei. 1400 de lei vin din zona altor instituţii de stat. Alţi doi colegi de acelaşi rang, Valeriu Turcan şi Marian Bitang au salariu similar cu cel al lui Avramescu nu însă şi alte venituri de stat.

De remarcat cazul unui referent de la departamentul de comunicare publică al Administraţiei Prezidenţiale. Sorin Mişcoci are un salariul de bază de 450 lei, la carea se adaugă venituri suplimentare de 2600 lei. Cel mai mic venit net lunar în are un muncitor calificat, 858 lei.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close