Antena 3 CNN Politică Băsescu: Iohannis, un câştig pentru guvern. Să aibă grijă cum aranjează cu incompatibilitatea

Băsescu: Iohannis, un câştig pentru guvern. Să aibă grijă cum aranjează cu incompatibilitatea

Băsescu: Iohannis, un câştig pentru guvern. Să aibă grijă cum aranjează cu incompatibilitatea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Feb 2014   •   19:25

Klaus Iohannis este un "câştig pentru guvern", dar "trebuie să aibă grijă cum aranjează cu incompatibilitatea", a declarat, sâmbătă seara, preşedintele Traian Băsescu, care a sosit la Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii la intrarea într-un hotel din Cluj-Napoca, fiind însoţit de primarul municipiului, fostul premier Emil Boc.

Băsescu este aşteptat să participe, duminică, la o întrunire a fundaţiei "Mişcarea Populară".

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

El spunea că nu este dispus să renunţe foarte uşor la Primărie şi că, dacă legislaţia o va permite, va păstra funcţia, concomitent cu poziţiile din Guvern, apreciind că se pot găsi soluţii de interimat pentru o perioadă rezonabilă de timp.

Constituţia României prevede la articolul 105, că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de parlamentar, iar în Legea 161/2003 se menţionează explicit că funcţia de primar este incompatibilă cu cea de ministru.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close