Antena 3 CNN Politică Băsescu: Iranul are un regim extrem de agresiv

Băsescu: Iranul are un regim extrem de agresiv

Băsescu: Iranul are un regim extrem de agresiv
23 Oct 2007   •   09:03

Regiunea Mării Negre trebuie abordată ţinând cont de trei dimensiuni: politică, de securitate şi economică, a declarat, marţi, preşedintele Traian Băsescu, la conferinţa internaţională pentru lansarea Fondului Mării Negre pentru Cooperare Regională de către German Marshall Fund. Diferenţa de opinii crează pentru politica din regiunea României reprezintă o dificultate şi, în acelaşi timp, un "challenge", în opinia lui Băsescu.

Traian Băsescu a atras atenţia asupra situaţiei din Iran. Preşedintele Traian Băsescu susţine că această ţară se află în atenţia comunităţii internaţionale din cauza regimului extrem de agresiv aflat la putere. Şeful statului s-a referit şi la conflictele îngheţate din Abhazia, Oseţia de Sud, Nagorno-Karabah şi Transnistria. În opinia sa acestea reprezintă ameninţări majore la adresa stabilităţii în regiune.

"Să vorbim despre Marea Neagră e important nu numai pentru România ci şi pentru NATO şi UE pentru că frontierele lor au ajuns la Marea Neagră. România este un catalizator al aspiraţiilor euro-atlantice din zona Mării Negre. Stimularea democraţiei în zonă va stimula dezvoltarea economică", a spus preşedintele Băsescu.

Şeful statului a spus că politicile pe termen mediu şi lung nu pot fi elaborate fără să se ţină cont de propriile vecinătăţi, adăugând că, de multe ori, "'viziunea politicienilor care reprezintă state cu frontiere la Oceanul Atlantic este diferită de a politicienilor din ţările care au frontieră la Marea Neagră".

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close