Antena 3 CNN Politică Băsescu: Klaus Iohannis a făcut o mare eroare politică

Băsescu: Klaus Iohannis a făcut o mare eroare politică

Băsescu: Klaus Iohannis a făcut o mare eroare politică
Sursa foto: foto: Agerpres
24 Sep 2017   •   10:57

Fostul preşedinte Traian Băsescu, liderul PMP, afirmă că anunţul şefului statului, Klaus Iohannis, privind anularea vizitei în Ucraina reprezintă o "mare eroare politică", având în vedere că noua lege a educaţiei nu a fost încă promulgată.

"Anularea vizitei preşedintelui Iohannis în Ukraina şi respingerea vizitei la Bucureşti a preşedintelui Parlamentului Ukrainei reprezintă o mare eroare politică, în condiţiile în care noua lege a educaţiei încă nu a fost promulgată. La limită, dar încă era timp pentru discuţii şi negocieri la nivelul celor doi şefi de stat, iar după discuţiile bilaterale, la declaraţia comună în faţa presei, preşedintele României trebuia să exprime acolo, la Kiev, punctul de vedere susţinut în discuţii şi concluziile la care s-a ajuns. Putea fi un mare succes sau un mare eşec, dar românii din Ukraina ar fi ştiut că preşedintele României i-a apărat până la capăt", a scris Traian Băsescu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, anularea vizitei reprezintă părăsirea 'câmpului de bătălie' înainte de a trage 'ultimul cartuş'.

"Din păcate, anulând vizita, am părăsit bosumflaţi 'câmpul de bătălie' înainte de a trage 'ultimul cartuş'. Eu l-aş fi tras, chiar dacă şansele de succes erau mici. Nimic nu este umilitor când aperi interesele românilor din afara frontierelor. Anularea vizitei ar fi fost justificată, dacă preşedintele Ukrainei ar fi promulgat imediat noua lege a educaţiei", conchide fostul preşedinte.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că şi-a contramandat vizita pe care urma să o efectueze în luna octombrie în Ucraina, ca urmare a adoptării legii educaţiei, considerând că acest act normativ contravine bunelor intenţii reciproce şi limitează drastic accesul minorităţilor la educaţia în limba maternă.

"În consecinţă, când am aflat de această lege, am contramandat vizita mea în Ucraina şi am contramandat şi primirea preşedintelui Parlamentului, care se anunţase pentru sfârşitul lunii septembrie la mine, dând astfel semnale diplomatice extrem de puternice. Anularea unei vizite prezidenţiale e un semnal extrem de puternic", a declarat Iohannis.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close