Antena 3 CNN Politică Băsescu: Mai bine facem o comisie de anchetă privind ferma de porci de la Tel Drum

Băsescu: Mai bine facem o comisie de anchetă privind ferma de porci de la Tel Drum

Băsescu: Mai bine facem o comisie de anchetă privind ferma de porci de la Tel Drum
22 Mar 2017   •   13:43

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, că ceea ce s-a întâmplat cu bugetul de stat în 2016 s-a întâmplat cu bugetele tuturor Guvernelor din ultimii 15 ani.

"Niciodată nu am crezut în nevoia şi în realismul unei comisii de anchetă cu privire la buget. Doar dacă nu suntem cinstiţi nu recunoaştem că cele întâmplate în bugetul Guvernului Cioloş s-au întâmplat în bugetele tuturor Guvernelor în ultimii 15 ani. (...) În raport se subliniază că a crescut exploziv deficitul bugetar în luna decembrie. Aşa se întâmplă în fiecare an şi se va întâmpla şi anul acesta. Întrebare: veţi face o comisie de anchetă? Nerealizare venituri programate - pentru că acest raport vorbeşte de funie în casa spânzuratului. Când credeţi vreodată că veţi realiza veniturile programate în bugetul Guvernului Grindeanu?", a afirmat Băsescu, în cadrul dezbaterilor pe tema raportului comisiilor de buget cu privire la rectificările bugetare din anul 2016.

El a susţinut că vor fi tăiate şi în acest an fondurile pentru investiţii.

"O altă observaţie: tăieri de investiţii în timpul Guvernului Cioloş. Păi aşa veţi face dumneavoastră şi anul acesta. Veţi tăia investiţii. Nerealizări la încasări de fonduri europene. Dragii mei, vă dau o veste proastă. Veţi avea încasări de fonduri europene zero anul acesta. Vă mai dau o veste proastă. Vă aşezaţi unele din argumentaţii pe observaţiile Consiliului Fiscal. Dragi majoritari, aţi luat în seamă observaţiile Consiliului Fiscal pentru bugetul acestui an? N-aţi făcut-o! Deci vom face anchetă la sfârşitul anului", a spus Băsescu.

Potrivit fostului şef al statului, deficitul bugetar în acest an va fi dublu decât cel prognozat, dacă se va respecta programul de guvernare.

"În sfârşit, spre deosebire de Guvernul Cioloş, actuala majoritate vine cu o chestiune spectaculoasă şi ridică responsabilitatea primarilor în administraţia locală pentru respectarea bugetului, pentru respectarea limitelor de credite de angajament în bugetele locale. Păi fraţilor, v-aţi propus un deficit de 24 de miliarde. Daţi-mi voie să vă spun că pe orice proiecţie, dacă vă respectaţi programul, deficitul va fi de 42 de miliarde nu de 24. Da! Nu veţi respecta programul, aşa că foarte probabil vă veţi încadra în deficitul bugetar şi în schimb veţi face ce a făcut şi Guvernul Cioloş. (...) Decât o comisie de anchetă pentru bugetul Guvernului Cioloş mai bine o comisie de anchetă pentru ferma de porci de la Tel Drum", a adăugat Băsescu.

Senatul şi Camera Deputaţilor au decis miercuri, în şedinţă comună, retrimiterea la comisiile de buget a raportului cu privire la ancheta parlamentară pentru verificarea condiţiilor în care s-au realizat rectificările bugetului de stat din lunile august şi noiembrie 2016.

În favoarea retrimiterii raportului au votat 201 parlamentari, în timp ce 81 au votat împotrivă şi 12 s-au abţinut

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tel drum Liviu Dragnea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close