Antena 3 CNN Politică Băsescu: Moldovenii care primesc cetăţenie română stau în cea mai mare parte în România (VIDEO)

Băsescu: Moldovenii care primesc cetăţenie română stau în cea mai mare parte în România (VIDEO)

Băsescu: Moldovenii care primesc cetăţenie română stau în cea mai mare parte în România (VIDEO)
20 Iul 2010   •   22:03

?Moldovenii care primesc cetăţenie română stau în cea mai mare parte în România. Apoi, în UE sunt un milion de cetăţeni moldoveni care lucrează ilegal. Poate îi ajută cineva să intre în legalitate. Cum Dumnezeu nu-i observăm când lucrează ilegal dar când lucrează legal îi vedem??, a declarat, marţi, Traian Băsescu, în cadrul uei conferinţe de presă organizată la Palatul Cotroceni.

O ziaristă de la agenţia de presă Associated Press l-a întrebat pe şeful statului cum comentează îngrijorarea ţărilor din UE cu privire la faptul că cetăţenii moldoveni care obţin cetăţenie română se duc la lucru în ţările din Uniunea Europeană.

Traian Băsescu i-a răspuns jurnalistei prin mai multe întrebări: "vreun guvern, vreun şef de stat, vreun parlament a manifestat îngrijorare în acest sens??. Comentariul şefului statului a fost legat apoi de cetăţenii moldoveni care stau în România şi de moldovenii care lucrează ilegal în ţările din UE.

Preşedintele a spus apoi că statele din UE nu ar trebui să se îngrijoreze deoarece majoritatea moldovenilor care obţin cetăţenie stau în România. Apoi a spus că în UE există un milion de moldoveni care lucrează ilegal şi ?poate îi ajută cineva să intre în legalitate?.

Băsescu a mai precizat că România are o obligaţie "de sânge" în a-i sprijini pe moldoveni. "Noi avem o obligaţie de sânge, să îi sprijinim. Dacă tot sunt în Uniunea Europeană şi lucrează, cum Dumnezeu nu-i îi observăm când lucrează la negru, dar îi observăm când vin legal?", a adăugat şeful statului.

Presa occidentală, în special cea din Marea Britanie, a început să publice din nou articole referitoare la o temere mai veche: aceea că un val de imigranţi estici aducători de "rele" ar putea invada statele din vestul Europei. Dacă în trecut publicaţiile britanice îşi concentrau atenţia asupra emigranţilor de origine română, acum moldovenii sunt cei de care se tem autorităţile din Marea Britanie. Potrivit publicaţiilor Daily Telegraph şi Daily Express, România ar "băga moldovenii pe uşa din spate în UE" prin simplificarea legii cetăţeniei.

Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close