Antena 3 CNN Politică Băsescu: N-am spus că mă întorc în PDL, mă voi ocupa să construiesc dreapta dacă PDL nu mai poate

Băsescu: N-am spus că mă întorc în PDL, mă voi ocupa să construiesc dreapta dacă PDL nu mai poate

Băsescu: N-am spus că mă întorc în PDL, mă voi ocupa să construiesc dreapta dacă PDL nu mai poate
Sursa foto: Foto: Agerpres/Intact Images
de M.Z.    |    13 Mar 2013   •   08:20

Preşedintele Traian Băsescu confirmă încă o dată că se întoarce în viaţa politică după ce nu va mai ocupa funcţia supremă în stat. Într-un interviu la un post de televiziune, şeful statului a declarat însă că partidul ales nu va fi PDL, dacă  va continua să îşi îngroape singur şansele de a fi un partid important.

Întrebat dacă se va întoarce în politică, după ce îşi termină mandatul de şef al statului, Traian Băsescu a spus: "Da, o să mă întorc. Unde? Atenţie. N-am spus că la PDL. Vad că se vânzoleşte ba Blaga, ba Elena Udrea. Doamna Udrea spune că îmi face loc, Blaga spune: poate să vină în biroul meu. (...) Iar eu n-am spus că (mă întorc - n.r.) în PDL".

Şeful statului a anunţat că atunci când se va întoarce în politică, scopul său va fi acela de a consolida dreapta, dar că nu va mai putea fi ales preşedinte de partid.

"Voi vedea cum evoluează PDL-ul. Pentru că la un partid care îşi îngroapă singur şansele, n-o să mă duc. Mă voi ocupa să reconstruiesc dreapta, dacă PDL-ul nu mai poate", a spus şeful statului.

Traian Băsescu s-a declarat un susţinător al Elenei Udrea la şefia partidului, spunând despre ea că ar avea cele mai mari şanse să conducă PDL.

"Nu vă uitaţi la ea că e blondă, e extrem de pragmatică, ştie bine că epoca Băsescu s-a terminat. Eu nu mai pot fi nici preşedinte de partid, nici nu mai pot să însufleţesc largi categorii de electorat. Ea pe orice analiză făcută are cel mai mare potenţial de creştere în PDL", susţine Traian Băsescu.

Preşedintele îi dă şanse şi Monicăi Macovei la conducerea democrat-liberalilor, dar numai cu condiţia să arate că vrea să rămână în PDL şi că o interesează soarta partidului.

Cum beneficiază Udrea de campanie în Parlamentul European

Pe 24 februarie, europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând, în conferinţa de presă susţinută alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte "Reformiştii".

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, pe 12 februarie, că va candida la preşedinţia partidului.

Pe 9 ianuarie, Udrea spunea că nu va candida la şefia PDL, precizând însă că este nevoie de organizarea Convenţiei, pentru ca baza partidului să poată alege o echipă, care poate fi chiar şi a actualului preşedinte al formaţiunii.

Pe 11 februarie, actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc pe 23 martie.

Citeşte şi Elena Udrea nu mai face rating. Vezi aici dovada

Politicienii şi poreclele lor. Udrea, omul cu cele mai multe supranume










×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close