Antena 3 CNN Politică Băsescu: Niciodată justiţia unei ţări nu a făcut atât rău pentru ţara respectivă cum a făcut cea română

Băsescu: Niciodată justiţia unei ţări nu a făcut atât rău pentru ţara respectivă cum a făcut cea română

Băsescu: Niciodată justiţia unei ţări nu a făcut atât rău pentru ţara respectivă cum a făcut cea română
Sursa foto: Foto: INTACT Images
10 Iun 2011   •   16:58

Preşedintele Traian Băsescu a comentat, vineri, procesul de aderare a României la spaţiul Schengen dar şi problemele cu care se confruntă sistemul judiciar din România.

Astfel, Băsescu a declarat că Senatul a acţionat împotriva interesului României atunci când a desemnat în CSM, din partea societăţii civile, o persoană incompatibilă conform Legii ANI.

Conform preşedintelui, Senatul a reuşit "o performanţă împotriva intereselor României".

"Trebuie să observ că deşi una din problemele majore pe care le avem este un nou CSM, iar o atenţionare deosebită era legată de componenţa noului CSM, Senatul a reuşit o performanţă împotriva intereselor României. A reuşit să desemneze o persoană din partea societăţii civile care este incompatibilă conform Legii ANI şi a reuşit să nu desemneze cea de a doua persoană din partea societăţii civile, pur şi simplu pentru că au de făcut jocuri politice. Cred că ar trebui să ne rifdicăm puţin deasupra jocurilor politice, a intereselor de partid şi să reuşim să privim către interesul naţional.”

De asemenea, preşedintele a explicat că sistemul judiciar se confruntă în continuare cu deficienţe şi a menţionat termenele de judecată dar şi procedurile de tergiversare a dosarelor la ÎCCJ. "Niciodată justitia unei ţări europene n-a facut atât rău pentru ţara pentru care lucrează cum a făcut justiţia română."

 

×
Subiecte în articol: România justitie ICCJ
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close