Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu mă voi duce la comisie, dacă audierea nu este publică

Băsescu: Nu mă voi duce la comisie, dacă audierea nu este publică

Băsescu: Nu mă voi duce la comisie, dacă audierea nu este publică
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Mai 2017   •   21:05

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat miercuri seară că se va duce, dacă va fi chemat, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, dar numai dacă audierea sa va fi publică. 

"Sigur că dacă mă vor chema, mă voi duce, dar cu o singură condiţie: audierea mea să fie publică, altfel nu mă duc. Cea mai mare ticăloşie este să te faci că vrei să serveşti interesul public într-o anchetă parlamentară, dar lucrările să fie secrete ca să scriem concluziile cum vrea majoritatea din comisie", a precizat Băsescu într-o emisiune la B1TV.

Jurnalistul Dan Andronic deschide seria audierilor din Comisia parlamentară de anchetă pentru prezidenţialele din 2009, fiind totodată invitaţi săptămâna viitoare fosta preşedintă a AEP Ana Maria Pătru, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, a anunţat miercuri preşedintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

În replică, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că întâlnirea organizată la el acasă a fost o „simplă cină”, unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic şi Neculai Onţanu. Gabriel Oprea a evitat de mai multe ori să spună dacă la acea întâlnire au fost prezenţi Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Citiți și Băsescu: Dacă Kovesi și Coldea mă implicau, le umpleam botul de sânge, pe loc

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: comisie comisie parlamentara
Parteneri
Sondaj: Cîrstoiu, la un pas să îl depăşească pe Nicuşor Dan
x close