Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu trebuie să facem o Constituţie pentru interesele lui Ponta şi Crin

Băsescu: Nu trebuie să facem o Constituţie pentru interesele lui Ponta şi Crin

Băsescu: Nu trebuie să facem o Constituţie pentru interesele lui Ponta şi Crin
de M.T.    |    14 Ian 2014   •   20:55

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că revizuirea Constituţiei nu trebuie făcută pentru interesele „lui Ponta şi Crin” şi l-a acuzat pe Crin Antonescu că şi-a asumat „rolul mincinosului”.

„Aş vrea să discut despre ultima trăsnaie a USL, cea cu Constituţia, pe care vor să o treacă prin referendum odată cu europarlamentarele. Este în regulă, dar va trebui să ţină cont de câteva lucruri, foarte importante. Primul şi cel mai important este decizia Curţii Constituţionale 682 din 2012, în care se spune că este obligatorie respectarea rezultatului referendumului care viza Parlament unicameral şi număr maxim de 300 de parlamentari”, a spus Băsescu.

„De data asta, Crin Antonescu şi-a luat rolul mincinosului, spunând «Facem 300 de deputaţi», uitând să spună câte sute de senatori face. Această poveste nu va putea trece de CC. S-au aruncat într-o minciună publică ambii lideri ai USL, o minciună care va duce la dezorientarea electoratului şi va face ca nimeni să nu mai înţeleagă nimic”, a continuat preşedintele

„Să vedem ce schimbări vor mai face în perioada următoare la proiectul de revizuire a Constituţiei, dar personal cred că au o mare problemă, la stadiul acesta, cu ideea de a face un referedum de revizuire a Constituţiei odată cu europarlamentarele. Lucrurile sunt mult prea complicate, ceea ce au scris până acum este de mult prea proastă calitate. Nu trebuie să facem o Constituţie pentru interesele lui Ponta şi Crin, ci ne trebuie o Constituţie pentru viitorul României”, a mai precizat Băsescu.

Traian Băsescu este de părere că un proiect de Constituţie care nu va ţine cont de referendumul din 2009 nu va fi acceptat de CC.

„Dacă revizuirea Constituţiei nu se face pentru a pune în aplicare referendumul din 2009, nu se justifică revizuirea Constituţiei, pentru că, la ce era neclar, CC a emis deja jurispundenţă care acoperă toate interpretările din Constituţia actuală”, a afirmat Băsescu.

×
Subiecte în articol: revizuire Constitutie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close