Antena 3 CNN Politică Băsescu: Partidele nu au ce căuta în influenţarea modului de acţiune a instituţiilor independente

Băsescu: Partidele nu au ce căuta în influenţarea modului de acţiune a instituţiilor independente

Băsescu: Partidele nu au ce căuta în influenţarea modului de acţiune a instituţiilor independente
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iul 2012   •   15:32

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, luni, într-un discurs că partidele nu de ce să se implice în bunul mers al instituţiilor statului şi că românii doresc un echilibru al puterilor statului.

„Daca cineva îşi propune să îi reprezinte doar pe cei şapte milioane de români (n.r. - cei care au votat la referendum), eu, ca preşedinte, nu pot să fiu preşedinte decât pentru cei 22 milioane. Am luat nota de ceea ce era previzibil şi anume faptul că românii nu au acceptat să valideze referendumul care avea ca obiectiv să ascundă sub o poleiala de democraţie lovitura de stat orchestrată în 3-6 iulie, când practic toată conducerea statului român a fost decapitată. Semnalul pe care eu l-am preluat, ca urmare a rezultatului referendumului, este că românii îşi doresc un echilibru al puterilor statului şi nu sunt dispuşi să pună în mâna cuiva toate instituţiile statului“, a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că „trebuie ca împreună să coordonăm instituţiile şi nu să le subordonăm partidelor“, menţionând că partidele nu au ce căuta în influenţarea modului de acţiune a instituţiilor independente.

Băsescu a mai spus că, în ceea ceîl priveşte, „o altă concluzie a referendumului este că în societatea româmească s-a creat o falie uriaşă“, care devine principalul risc al societăţii române. El a precizat, pe această temă, că obiectivul său major este „diminuarea şi, dacă va fi posibil eliminare acestei falii.“

„Este o falie care îşi are orginea în istoria noastră post-decembristă,“ mai exact „în 13-16 iunie '90“, a mai spus preşedintele suspendat adăugând că această falie a „devenit riscantă pentru atingerea obiectivelor pe care naţiunea română le are.“

În plus, Traian Băsescu a făcut lansat câteva avertismente voalate la adresa Guvernului României.

„Aş avertiza Guvernul că în momentul de faţă România are doi duşmani extrem de puternici. Primul este criza economică. [...] Leacul împotriva crizei nu se află numai în România, de aceea eliminarea efectelor crizei este extrem de dificilă. Un al doilea mare duşman este seceta. Agricultura românească este puternic lovită de secetă şi efectele economice nu vor întârzia să apară spre sfârşitul trimestrului III şi se vor manifesta puternic în trimestrul IV. Cele două motive cu siguranţă sunt de competenţa activităţii Guvernului, dar oricând le pot sta la dispoziţie cu experienţa şi susţinerea măsurilor corecte pe care eventual ar fi dispuşi să le ia“, a declarat preşedintele suspendat.

Băsescu nu s-a oprit cu ameninţările voalate aici, ci a continuat spunând că va veghea, imediat ce va reveni pe funcţii, ca responsabilii pentru vicierea proceselor electorale să fie traşi la răspundere.





×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close