Antena 3 CNN Politică Băsescu: Presupun că preşedintele Lituaniei nu mi s-a adresat. M-aţi văzut pe mine agitat?

Băsescu: Presupun că preşedintele Lituaniei nu mi s-a adresat. M-aţi văzut pe mine agitat?

Băsescu: Presupun că preşedintele Lituaniei nu mi s-a adresat. M-aţi văzut pe mine agitat?
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Sep 2012   •   20:32

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în conferinţa de presă că presupune că omologul său lituanian, Dalia Grybauskaite, nu i s-a adresat atunci când a spus că România e paralizată de agitaţia politică, el spunându-le jurnaliştilor: "M-aţi văzut agitat în ultima perioadă?", scrie Mediafax.
   
"M-aţi văzut pe mine agitat? M-aţi văzut agitat în ultima perioadă? Chiar şi la garaj când eram, m-aţi văzut agitat vreodată? Presupun că nu mi s-a adresat", a spus Băsescu, răspunzând unei întrebări referitoare la declaraţiile preşedintelui Lituaniei.
   
El a precizat că Dalia Grybauskaite este o femeie "prestigioasă", care "ştie ce spune", menţionând că nu ar vrea să-i comenteze declaraţiile.
   
"Ştiţi ceva, dumneavoastră sunteţi comentatori, nu eu. Eu doar spun. Cei care au misiunea să comenteze sunt cei din presă, analiştii. Eu nu sunt comentator. (...) De altfel, este o femeie extrem de prestigioasă, a fost comisar pentru Buget, deci un om care ştie ce spune, dar nu aş vrea să-i comentez declaraţiile", le-a spus Băsescu jurnaliştilor care i-au cerut un comentariu privind declaraţiile omologului său lituanian.
   
Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a făcut miercuri un apel la politicienii români, în conferinţa de presă de la Cotroceni, să se comporte matur şi responsabil, adăugând că agitaţia politică şi schimbarea a trei premieri în şase luni au afectat absorbţia fondurilor europene din ţara noastră.
   
Preşedintele litunian a arătat că instabilitatea politică din România se reflectă asupra performanţelor ţării în UE.
   
Dalia Grybauskaite a subliniat faptul că România este ultimul stat dintre ţările membre UE la capitolul absorbţiei fondurilor europene şi a arătat că acest semnal este unul foarte negativ, în condiţiile în care "agitaţia politică" internă paralizează România.
   
Preşedintele Lituaniei a transmis un avertisment politicienilor români, arătând că, dacă nu se maturizează şi nu se comportă responsabil, nu vor avea resurse suficiente de la UE şi nu se va deschide zona Schengen.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close