Antena 3 Politică Băsescu: Şapte cavaleri ai Ordinului cer retragerea decoraţiei lui Tokes. Decizia aparţine Consiliului de Onoare

Băsescu: Şapte cavaleri ai Ordinului cer retragerea decoraţiei lui Tokes. Decizia aparţine Consiliului de Onoare

de M.Z.    |    03 Sep 2013   •   20:21
Preşedintele Traian Băsescu a spus, marţi, că sunt şapte cavaleri ai Ordinului Naţional "Steaua României" care au cerut retragerea distincţiei acordate lui Laszlo Tokes, el precizând că decizia aparţine Consiliului de Onoare al Ordinului, care se va constitui pe 19 septembrie.
 
"Sunt şapte cavaleri ai Ordinului Steaua României care au solicitat ridicarea înaltei decoraţii acordate domnului Tokes", a spus, marţi, preşedintele Băsescu.
 
Şeful statului a mai spus că, pe 19 septembrie, Cancelaria Ordinelor a convocat cavalerii Ordinului "Steaua României" pentru constituirea Consiliului de Onoare.
 
Preşedintele a mai spus că odată cu stabilirea Consiliului de Onoare, care trebuie format din 7 membri, acesta va fi sesizat cu cererea de ridicare a Ordinului Naţional acordat domnului Laszlo Tokes.
 
"Dacă acest Consiliu de Onoare solicită preşedintelui ridicarea Ordinului Naţional, se emite decretul de retragere, dacă membrii Consiliului consideră că nu este cazul (...) nu se poate retrage Ordinul", a spus Băsescu.
 
Pe 19 septembrie, va avea loc Adunarea Generală a Ordinului Naţional "Steaua României", convocarea fiind pentru alegerea Consiliului de onoare al ordinului.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close