Antena 3 CNN Politică Băsescu se declară pro grațiere: Am făcut o coaliţie cu conştiinţa mea!

Băsescu se declară pro grațiere: Am făcut o coaliţie cu conştiinţa mea!

Băsescu se declară pro grațiere: Am făcut o coaliţie cu conştiinţa mea!
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mai 2017   •   19:19

Senatorul PMP Traian Băsescu spune că prin amendamentele propuse la proiectul legii graţierii a făcut ''o coaliţie cu propria sa conştiinţă'', excluzând varianta unei înţelegeri cu PSD, potrivit Agerpres.

"Nu am făcut o coaliţie cu PSD. Eu am făcut o coaliţie cu conştiinţa mea. Dacă vă uitaţi pe toate televiziunile, oricine are probleme şi iese la un televizor primul lucru pe care îl spune este 'Băsescu m-a băgat la puşcărie'. Conştiinţa de politician. Nu e adevărat - nu am băgat pe nimeni la puşcărie, dar dacă vă uitaţi pe orice post de televiziune eu sunt cel care i-am băgat în puşcărie. Cred că este un moment în care am obligaţia să încerc să fac ceva pentru ei chiar dacă nu am băgat pe nimeni în puşcărie", a afirmat miercuri Băsescu, după şedinţa Comisiei juridice. 

Senatorii jurişti au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate prin care se graţiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă. De asemenea, sunt graţiate fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia sau fapte săvârşite de funcţionari străini sau în legătură cu aceştia. 

Decizia de graţiere a acestor fapte a fost luată în comisie cu cinci voturi ''pentru'' şi trei ''împotrivă''. 

Acest amendament a fost propus de senatorii Traian Băsescu (PMP) şi de Liviu Brăiloiu (PSD). 

În varianta iniţială a proiectului de lege al Guvernului, aceste fapte erau exceptate de la graţiere

×
Subiecte în articol: comisia juridica
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close