Antena 3 CNN Politică Băsescu: ?Statul nu va accepta umilirea a milioane de români? (VIDEO)

Băsescu: ?Statul nu va accepta umilirea a milioane de români? (VIDEO)

Băsescu: ?Statul nu va accepta umilirea a milioane de români? <font color=red>(VIDEO)</font>
04 Noi 2007   •   18:35

Traian Băsescu şi-a început declaraţia de presă de duminică prin a condamna în calitatea sa de şef al statului actele de violenţă îndreptate împotriva cetăţenilor români şi discursurile care incită la nerespectarea drepturilor civile ale românilor. ?Relaţia dintre români şi italieni este cu totul alta decât cea care transpare în aceste zile din declaraţiile unor oameni politici?, a precizat Preşedintele, amintind relaţiile bune şi reciproc avantajoase pe care ţara noastră le are cu Italia. Preşedintele statului a cerut instituţiilor abilitate şi Guvernului să ?îşi asume reponsabilităţile pe care le au şi să garanteze o bună colaborare cu instituţiile şi Guvernul italian?.

Şeful statului nu a ezitat să reproşeze ambasadelor şi consulatelor româneşti lipsa de preocupare pentru soarta românilor din străinătate. De asemenea Preşedintele a indicat ministrului de Externe o serie de măsuri imediate ce trebuie luate pentru a soluţiona criza în care ne aflăm. În opinia Preşedintelui, Ministerul român al Afacerilor Externe trebuie să sesizeze Comisia Europeană cu privire la implementarea defectuoasă a noii legislaţii italiene în domeniul siguranţei publice. De asemenea Ministerul trebuie să sugereze Comisiei Europene realizarea unui proiect cu privire la integrarea rromilor la nivel european şi să iniţieze de urgenţă procedurile de deschidere a noi consulate româneşti în Italia care să vină în ajutorul cetăţenilor români care lucrează în această ţară.

Declaraţia Preşedintelui s-a încheiat cu un apel la solidaritate şi calm adresat tuturor românilor, cărora le-a transmis că ?statul nu va accepta umilirea a milioane de români?.

BASESCU ACUZĂ INSTITUŢIILE ROMÂNE DE LIPSĂ DE PREOCUPARE

MĂSURILE SUGERATE DE PREŞEDINTE MINISTERULUI DE EXTERNE

Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close