Antena 3 CNN Politică Băsescu: strategia energetică trebuie corelată cu cea din UE

Băsescu: strategia energetică trebuie corelată cu cea din UE

Băsescu: strategia energetică trebuie corelată cu cea din UE
25 Sep 2007   •   13:53

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că în cadrul şedinţei CSAT nu s-au discutat decât câteva probleme de politică externă, datorită absenţei ministrului de Externe. Astfel, pe lista CSAT principalul subiect de discuţii a fost legat de strategia energetică. Producţia de obţinere a biomasei ar trebui stimulată, crede preşedintele Băsescu. Sectorul energetic ar trebui dezvoltat şi în agricultură, în opinia acestuia. Strategia energetică a României trebuie să includă şi politici de reducere a consumului energetic, a spus şeful statului.

Este bine ca statul să păstreze acţiunile majoritare în marile companii producătoare de energie dar strategia trebuie să conţină şi o viziune a politicii de privatizare în sectorul energetic şi să inculdă şi societăţi precum Rovinari. Strategia propusă de Guvern nu e corelată cu cea din tratatul de aderare la UE, a mai spus Băsescu.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a întrunit marţi, pentru a cincea oară anul acesta. Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte ca strategia energetică, pentru perioada 2007-2020. Şi premierul Tăriceanu a participat la reuniune.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close